VELIKONOČNÍ - tvořící a ochutnávací workshop

Dne 26.3.2018 se konal v Prachaticích "VELIKONOČNÍ - tvořící a ochutnávací workshop".

Lektorkami byly:
Lucie Jahelkové z FoodBodyLife – odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, poradce, kouč, lektor, foodbloger a Zuzka Barborková -  specialista přes vše sladké.
 

29543120_1665323603561083_4785970423030031719_n
 

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky.  Jsou to svátky JARA, které oslavují probouzení přírody, její plodnost, naději a lásku.

Účastníci workshopu oslavili nadcházející „VELIKONOCE“ přípravou velikonočních dobrot, ochutnávkou, dobrou náladou, ...
 


Ochutnávalo se: 

velikonoční dort ve tvaru mrkve, mazanec, slané semínkové pohoštění, dortík na špejli
 

29512705_1665323723561071_7017258813895140175_n

29573147_1665323803561063_1080901640935164044_n

29572453_1665323713561072_8580831557730755175_n



Během workshopu pak účastníci za pomoci kuchyňských doplňků a náčiní KitchenAid připravili:


MRKVOVÝ KRÉM


Ingredience: 

2 kg mrkve
750 ml smetany na vaření
250 ml mléka
3 litry vody + bujon
4 velké cibule
3,5 lžičky uzené papriky
150g másla
pepře
sůl


Postup:

Pokrájíme nahrubo cibuli a dáme do hrnce s rozehřátým máslem.
K orestované cibuli přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, uzenou papriku a znovu asi 10 minut restujeme.
Vše zalejeme připraveným vývarem a necháme 20 minut vařit doměkka.

 

29540939_1665324113561032_391414630270915202_n

Poté vše v hrnci promixujeme tyčovým mixérem do hladka.

 

29512604_1665324213561022_7915632087179247347_n

Smetanu s mlékem dobře rozmícháme a poté opatrně vmícháme do polévky. Polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme.
 

  mrkvový krém



SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA


Ingredience:

350g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička maďarské papriky
2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
250ml podmáslí/kefíru
175 ml mléka
100g strouhaného sýra
125 ml oleje
pažitka

 


Postup:

Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.

 

pažitková buchta

Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.

 

29542630_1665324023561041_3382716310596747377_n

Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.

 

29573119_1665324123561031_5272151324010551540_n

Pečeme na 170 stupňů – 30 min.

 

 

TĚSTOVINOVÝ SALÁT S JABLKY, SÝREM, ŠPENÁTEM (POLNÍČKEM) + PEČENÝ KRÁLÍK

Ingredience salát:

1 kg těstovin
sůl
pepř
200g baby špenátu nebo polníčku
5 jablek
100g mandlových lupínků10 jarních c
ibulek
400g nivy

Zálivka salát:

6 lžic citronové šťávy
4 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

Ingredience pečený králík:

králík
plátky slaniny
sůl
voda 

 


Postup salát: 

Uvaříme těstoviny, scedíme a nasypeme do mísy. 

Cibulku, jablka a nivu nakrájíme na kostičky, přidáme špenát nebo polníček.

Těstoviny a připravenou směs smícháme, přidáme pepř a sůl dle chuti a zalejeme připravenou zálivkou.

 

29543180_1665324133561030_5582734219294699595_n

Můžeme podávat i samostatně se semínkovým nebo žitným chlebem.

 

těstovinový salát

 

Postup pečený králík:


Králíka omyjeme, nasolíme, na každou nohu vložíme plátek slaniny.

Dáme do pekáče,  podlejeme sklenkou vody a zaklopíme alobalem.

Pečeme 3 hodiny na 150 stupňů.

Poté odkryjeme a dopečeme na 200 stupňů 30-35 min. 

Podáváme s připraveným těstovinovým salátem.
 

29541744_1665324226894354_5486399861270827764_n

 

Vše co si účastníci uvařili se nachystalo do krabiček domů. 

 

VŠEM děkujeme za přítomnost, za úžasnou atmosféru, za pomoc při úklidu a těšíme se na příště - 23.4. POMERANČOVÝ WORKSHOP

 

Workshop byl podpořen: 
KitchenAid www.kitchenaid.cz
FOOD.BODY.LIFE – poradna nového životního stylu Prachatice
Luboš Vymazal – KitchenAid, Vyškov (www.kitchenaid.cz)
Krebul o.p.s. www.krebul.cz
Fresheria Netolice - dodávka zeleniny a koření


 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít