RECENZE: SEKÁČEK 5KFC3516 – MALÝ, ALE ŠIKOVNÝ

Dnes bych se chtěl věnovat recenzi kuchyňského spotřebiče. Jak známo, mezi mé oblíbené značky řadím bezpochyby KitchenAid. 
 

  KA_SDA-March19-60
 

Jak je u KitchenAid zvykem, je na výběr z více barev. Dokonce v nabídce je “výroční” design sekáčku alá 100 let značky KitchenAid. Je překrásně červený v této limitované edici.

 

sekacky

Jenže já jsem chtěl vybrat barvu takovou, která bude ideální pro focení a jednotlivé ingredience budou automaticky fotogenické pro psaní receptu. Po delším váhání jsem tedy zvolil čistě bílou barvu. To je úplná krása. Na focení ingrediencí v sekáčku více než ideální. Ale to už zase předbíhám.

Po vybalení z krabice na vás vykoukne takový prcek, který má nádobu o objemu 830 ml, dva stupně rychlostí a jeho kryt je samozřejmě plastový. Napájecí šňůra lze krásně obmotat kolem těla, takže stroj je bez problémů skladný. Součástí balení je sekací nůž a docela jednotlivé komponenty do sebe zapadají. Samozřejmě musíte všechno jednoduše sestavit a lehkým stiskem můžete začít mixovat.

 

sekacek

Jak jsem, už zmiňoval, tento sekáček má dva stupně rychlosti. Pokud chcete zvolit běžné sekání, tak od toho je jednička. Pokud však chcete zvolit rychlé rozmělnění surovin, zvolte dvojku.

Důležitou vlastností určitě je nízká hladina hlasitosti sekání. Vzpomínám si totiž, jak jsem kdysi zkoušel od KitchenAid mixer s magnetickým pohonem a zvuk byl tak výrazný, jako kdyby vedle v ulici přistávalo letadlo :). Ale tomuhle sekáčku všechna čest, hlasitost jeho práce je úctyhodná.

Málem bych zapomněl zmínit menší vychytávku ve víku sekáčku. Obsahuje totiž takovou menší otvor pro postupné přilévání tekutých ingrediencí. Kupříkladu  pokud chcete postupně zpracovávat olivový olej či jinou tekutinu.

  5KFC3516_MiniFoodProcessor_Top.12724

Samotná nádoba má tedy 830 ml objemu a musím podotknout, že to je pěkná hranice mezi velkou a nebo malou mixovací nádobou. Ať už jsem v něm připravoval škvarkovou pomazánku nebo sekal šunku na šunkovou pěnu. Velikost nádoby mi naprosto vyhovuje pro mé recepty, testování apod. Jednoduše ze svých suroviny připravíte vše po pyré až po různé pomazánky. Avšak třeba zrovna pro arašídovou pomazánku moc dobrý není. Nůž není na to uzpůsoben a ve výsledku by jej nerozmělnilo do požadované konzistence. Zespodu přístroje se nachází pogumované nožičky, které bez problémů drží celou stabilitu sekáčku.

 

  sekacek_cornflaky-150x150             sekacek_skvarky-150x150

sekacek_sunkova


Specifikace sekáčku dle dodavatele:

Příkon: 240 W (nevyjadřuje výkon motoru) Počet otáček:  2450 – 3450* / rychlost 1-2 Nabíječka:  220-240V / 50-60Hz Materiál motorové jednotky: plast Rozměry výrobku: 22 × 15,2 × 15,2 cm Rozměry balení: 24 × 16,1 × 16,1 cm Hmotnost výrobku: 1,3 kg Hmotnost balení: 1,6 kg

***

Zkusil jsem už opravdu mnoho udělat a je fakt, že mi hodně věcí tenhle sekáček ulehčuje. Snadno se čistí, ale pozor! Při mixování se může dostat ingredience do dutiny sekacího nože. Takže obzvláště když budete v tomto sekáčku zpracovávat maso, důkladně nůž vyčistěte. Předejdete tak smradu hnijící potraviny. Jinak pecička 🙂

Dávám plný počet hvězd v hodnocení.

 

hodnocení


Srovnání podobných přístrojů:

 

srovnání food processory+sekáček novinky 2019


Recenzi pro Vás připravil Jarda Poustecký z blogu Táta na Druhou

 

 

 

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít