GLAZOVANÁ KUŘECÍ KŘÍDLA S IBIŠKEM

15 března 2023
Ibišek má chutný a nečekaný účinek na tradiční suroviny. Ibišek je jedinečnou složkou, kterou můžete přidat do vašich pokrmů. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci vůní a chutí. 




Ingredience:

Ibišková BBQ omáčka:
 
1 šálek sušených květů ibišku
 2 sušené chilli papričky guajillo
2 sušené chilli papričk ancho

 1 polévková lžíce sušeného uzeného chilli
 2 ½ šálku vařící vody
4 polévkové lžíce oleje
 ½ šálku bílé cibule, oloupané a nakrájené na plátky
 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
 1 šálek agávového sirupu
 ½ šálku červeného vinného octa
 1 ½ lžičky soli
 1 lžička mletého černého pepře
 1 lžička hořčičného prášku
 

Kuřecí křídla:

1,40 kg kuřecích křidélek
 1 polévková lžíce soli
 ½ polévkové lžíce mletého černého pepře
 ½ šálku hladké mouky




Postup:

 
Sušené chilli papričky zbavíme stopky a semínek a vložíme do středně velké misky, přidáme květy ibišku.
Vařící vodou zalejeme chilli a ibišek. Promícháme, přikryjeme a necháme 20 minut odstát.
Pozn.: Pokud nemáte papričky guajillo nebo ancho, můžete použít jakékoli sušené papričky, které máte k dispozici, pokud mají nižší pálivost. Ancho a guajillo papričky jsou považovány za více zemité a mírně sladké místo pálivé. Můžete také nahradit 1 polévkovou lžící papriky smíchané s 1 restovanou červenou paprikou, ale to výrazně změní chuť původnímu receptu.






Mezi tím orestujeme cibuli a česnek na oleji v hluboké pánvi. Restujeme na středně vysokou teplotu asi 10 minut, dokud nezačne cibule karamelizovat. Odstraníme z ohně a necháme mírně vychladnout.

Do mixéru vložíme připravenou a odstátou tekutinu s květy ibišku a chilli, přidáme restovanou cibuli s česnekem a rozmixujeme do hladka. Pak přidáme uzené chilli a pyré ještě cca dalších 30 sekund mixujeme na vysokou rychlost.





 
Ibiškové chilli pyré přecedíme přes sítko do hrnce, nastavíme plamen na středně vysoký, promícháme a poté přidáme zbývající ingredience.
 Mícháme, dokud omáčka nedosáhne nízkého varu, poté snižíme na mírný plamen a za stálého míchání povaříme, dokud omáčka nezhoustne a nezíská tmavší barvu. To trvá asi dalších 20 minut.




 
Troubu předehřejeme na 200°C.
  Připravená kuřecí křídla osolíme a opepříme.
 Do mísy vložíme mouku a každé křídlo v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepeme.
Každé křidélko položíme na plech vyloženým pečícím papírem.
 Těsně před vložením do trouby lehce nastříkáme olej na všechna křídla.

  Křídla pečeme 40 minut, po 20 minutách je otočíme a znovu jemně naolejujeme.
Po 40 minutách dogrilujeme křídla ještě po dobu 5 minut, aby byla pěkné hnědá a křupavá.
 Křídla přendáme do misky, vhodíme do omáčky a ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť!


 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít