ITALSKÉ PEČENÉ BRAMBORY

hlavní jídla
15 května 2024

Přinášíme vám lahůdkový recept na plněné italské brambory, které můžete servírovat buď samotné nebo jako přílohu k dalšímu jídlu.

Nejen tento recept, ale i spoustu dalšího chutného jídla si můžete připravit s kolekcí bezdrátových spotřebičů Kitchenid





Ingredience:


4 brambory
olivový olej ve spreji
sůl
pepř
3/4 šálku podmáslí
3/4 šálku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
1/4 šálku pesta
½ lžičky česnekového prášku
½ šálku strouhaného parmazánu + ¼ šálku na posypání nahoru
100 g na kostičky nakrájené slaniny
 


Postup:

Do rozehřáté trouby na 220 stupňů vložte na plechu vyloženým papírem omyté brambory.
Brambory propíchejte vidličkou a pečte podle velikosti cca 60 – 75 minut.
Po upečení a vychladnutí rozkrojte brambory na poloviny a vydlabejte lžičkou ďolíčky. Brambory postříkejte olejem, osolte a opepřete.
Brambory otočte slupkou nahoru a pečte do křupava cca 10 – 12 minut.

Mezitím si připravte náplň za pomocí bezdrátového ručního šlehače.
Vydlabané  brambory mixujte na rychlost 5 asi 2 minuty.
Přidejte podmáslí, zakysanou smetanu, olivový olej a máslo a na rychlost 2 vše spojte.
Přejďete postupně na rychlost 6 a mixujte dokud nebude směs hladká a nadýchaná.
Přidejte pesto, česnekový prášek a parmazán a pokračujte ve šlehání.





Otočte do křupava opečené brambory a důlky naplňte připravenou směsí.
Posypte slaninou a zbytkem nastrouhaného parmazánu.
Vložte znovu do trouby a pečte dokud nebude vrstva upečená do zlatova cca 3 – 5 minut.

Dobrou chuť!


 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít