BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK BEZ CUKRU

Když jsem den ze dne vysadila cukr, prožila jsem si celkem hořký týden s bolestmi hlavy, špatnou náladou a vůbec takovými stavy nepohody. Ale stálo to za to a tělo si zvyklo. Zvyklo si na hořké kafe, na sladké "bez cukru" a právě na dezerty, které mi chutnají jen tak, bez spousty cukru, másla a mouky. Pokud chcete zkusit něco takového, tak tento chlebíček by vás mohl příjemně překvapit a dokázat, že i zdravé může být moc dobré. Inspirovala mě Mialma a její krásný blog, a hlavně jsem potřebovala spotřebovat hodně zralé banány.
 


Suroviny

  • 2 zralé banány 
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 4 lžíce jogurtu
  • 2 vajíčka  (žloutky a bílky zvlášť)
  • 20 g proteinu (nemusí být, já jsem použila bez příchutě)
  • hrst nasekaných vlašských oříšků
  • hrst kokosových plátků
  • lžíce kakaa
  • čtvereček hořké čokolády, nalámané na menší kousky
  • lžička prášku do pečiva
  • sladidlo dle chuti (trošku javorového sirupu nebo třeba vanilkové Fladrops)


Postup

Troubu předehřejte na teplotu 170°C, a v
 misce si rozmačkejte vidličkou banány. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid si oddělte bílky a vyšlehejte do tuhého sněhu. Do druhé mísy přelijte žloutky, přidejte rozmačkané banány a postupně pomocí plochého šlehače zapracujte také ostatní suroviny. Nakonec zlehka postupně vmíchejte sníh z bílků a vše ještě lehce zamíchejte. Formu na chlebíček lehce vytřete máslem a vysypejte kokosem. Hotové těsto nalijte do takto připravené formy a pečte přibližně 50 minut. Zda je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí.

 

 


Dobrou chuť!


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít