BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK BEZ CUKRU
Když jsem den ze dne vysadila cukr, prožila jsem si celkem hořký týden s bolestmi hlavy, špatnou náladou a vůbec takovými stavy nepohody. Ale stálo to za to a tělo si zvyklo. Zvyklo si na hořké kafe, na sladké "bez cukru" a právě na dezerty, které mi chutnají jen tak, bez spousty cukru, másla a mouky. Pokud chcete zkusit něco takového, tak tento chlebíček by vás mohl příjemně překvapit a dokázat, že i zdravé může být moc dobré. Inspirovala mě Mialma a její krásný blog, a hlavně jsem potřebovala spotřebovat hodně zralé banány.
Suroviny
- 2 zralé banány
- 1 hrnek ovesných vloček
- 4 lžíce jogurtu
- 2 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
- 20 g proteinu (nemusí být, já jsem použila bez příchutě)
- hrst nasekaných vlašských oříšků
- hrst kokosových plátků
- lžíce kakaa
- čtvereček hořké čokolády, nalámané na menší kousky
- lžička prášku do pečiva
- sladidlo dle chuti (trošku javorového sirupu nebo třeba vanilkové Fladrops)
Postup
Troubu předehřejte na teplotu 170°C, a v misce si rozmačkejte vidličkou banány. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid si oddělte bílky a vyšlehejte do tuhého sněhu. Do druhé mísy přelijte žloutky, přidejte rozmačkané banány a postupně pomocí plochého šlehače zapracujte také ostatní suroviny. Nakonec zlehka postupně vmíchejte sníh z bílků a vše ještě lehce zamíchejte. Formu na chlebíček lehce vytřete máslem a vysypejte kokosem. Hotové těsto nalijte do takto připravené formy a pečte přibližně 50 minut. Zda je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.