BEZLEPKOVÉ DÝŇOVÉ MUFFINY

Tyto dýňové muffiny by díky svému vzhledu nejspíše žádnou soutěž krásy nevyhrály, zato vás určitě ohromí svou chutí! Místo klasické mouky jsem použila kombinaci mletých mandlí a vlašských ořechů. Těsto vám proto nenaběhne jako u klasických muffinů, protože je poněkud hutnější. Oproti tomu jsou tyhle dýňové muffiny naopak nabité spoustou zdravých tuků, bílkovin, vitamínů a minerálů.
 

img_82741
 


Suroviny (na 12 ks):

  • 1 malá dýně Hokkaido
  • 1 větší jablko (oloupané a zbavené jadřinců)
  • 1 hrnek mandlí
  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mletého lněného semínka
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • med (dle chuti)
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje + na vymazání 
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
 

Postup

 Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí. Upečenou dýni nechte vychladnout, vhoďte ji do mixéru společně s nakrájeným jablkem a vše rozmixujte dohladka. 
Mandle a vlašské ořechy nasypte do food processoru a rozmixujte je na jemno. Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, rozmixované ořechy a přidejte ostatní suroviny. Vše promíchejte a lžící naplňte vymazanou formu na muffiny. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.
 

img_82601

 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít