BEZLEPKOVÉ MLÉČNÉ ŘEZY

Pokud máte rádi „milch-schnitte“ (mléčné řezy), pak se s vámi ráda podělím o domácí verzi této laskominy -  ještě lepší než kupovaný originál a především bez „éček“.
 

img_6694



Ingredience:

Korpus:

5 vajec 
špetka soli 50 g krystalového cukru (kdo má rád sladší, mů
žete přidat dle svého uvážení až 100 g) 
50 g holandského kakaa 


 Na náplň:

1 tvaroh ve vaničce 
100 ml smetany ke šlehání 
1 lžíce cukru s pravou vanilkou 


 Na ozdobu: 

rozpuštěná čokoláda 



Postup:

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte pomocí balónové metly s cukrem do světlé pěny.

 

img_6673
 

Bílky vyšlehejte zvlášť se špetkou soli v pevný sníh.

K vyšlehaným žloutkům přidejte kakao a postupně zapracujte také bílky.
 

img_6675
 

Těsto rozetřete na plech (vystlaný pečícím papírem) a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 8-10 min. (těsto musí být na dotek pevné).
 

img_6677
 

Po upečení plech vyjměte z trouby a nechejte zchladnout. 

Mezitím si připravte náplň: pomocí balónové metly si vyšlehejte šlehačku (nemusí být úplně do tuha) a tu následně zapracujte do tvarohu . Přidejte také cukr s vanilkou a opět důkladně promíchejte. (Pokud je tvaroh moc řídký, nechte pár hodin vykapat přes plátno.) 

Plát těsta si rozřízněte na dvě poloviny. Na jednu polovinu navrstvěte tvarohový krém a druhou polovinou pak přiklopte. Jemně polijte čokoládou a dejte chladit do ledničky. 

Po vychlazení nakrájejte, a můžete podávat.
 

img_6696
 

Dobrou chuť! :-)


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít