BEZLEPKOVÉ MLÉČNÉ ŘEZY
Pokud máte rádi „milch-schnitte“ (mléčné řezy), pak se s vámi ráda podělím o domácí verzi této laskominy - ještě lepší než kupovaný originál a především bez „éček“.
Korpus:
5 vajec
špetka soli 50 g krystalového cukru (kdo má rád sladší, mů
žete přidat dle svého uvážení až 100 g)
50 g holandského kakaa
Na náplň:1 tvaroh ve vaničce
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce cukru s pravou vanilkou
Na ozdobu:rozpuštěná čokoláda
Postup:
Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte pomocí balónové metly s cukrem do světlé pěny.
Bílky vyšlehejte zvlášť se špetkou soli v pevný sníh.
K vyšlehaným žloutkům přidejte kakao a postupně zapracujte také bílky.
Těsto rozetřete na plech (vystlaný pečícím papírem) a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 8-10 min. (těsto musí být na dotek pevné).
Po upečení plech vyjměte z trouby a nechejte zchladnout.
Mezitím si připravte náplň: pomocí balónové metly si vyšlehejte šlehačku (nemusí být úplně do tuha) a tu následně zapracujte do tvarohu . Přidejte také cukr s vanilkou a opět důkladně promíchejte. (Pokud je tvaroh moc řídký, nechte pár hodin vykapat přes plátno.)
Plát těsta si rozřízněte na dvě poloviny. Na jednu polovinu navrstvěte tvarohový krém a druhou polovinou pak přiklopte. Jemně polijte čokoládou a dejte chladit do ledničky.
Po vychlazení nakrájejte, a můžete podávat.
Dobrou chuť! :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření