Od 28. 9. - 5. 10. nakupujte kávovary se slevou 40 % s kódem KAVA40
Nevztahuje se na zboží ve slevě, Výhodný nákup a Outlet

BEZLEPKOVÉ ŘEZY PIŠKOTOVÉ ŘEZY S PUDINKEM

Původní recept mám od své kamarádky - jen jsem si jej převedla do bezlepkové varianty :-) Je to v podstatě jako pudinkový pohár s piškoty a šlehačkou, ovšem v tomto případě si můžete ukrojit kousek tak akorát, jak velký chcete :-)
 

dezert 2



Suroviny

Těsto

  • 4 velká vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 100 ml oleje (slunečnicový, olivový)
  • 200 g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm


Pudink

  • 1 litr plnotučného mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (použila jsem Dr. Oetker Pravá vanilka)
  • Cukr dle chuti ( dávám 8 lžiček)


Dokončení

  • 1 – 2  kelímky šlehačky

 

Postup

Středně velký, hlubší plech vyložte pečícím papírem. V kastrůlku uvařte puding podle návodu, oslaďte a ponechte zatím stranou. Troubu předehřejte na 190°C. 
V míse kuchyňského robotu KitchenAid  vyšlehejte celá vejce s cukrem do světlé pevné pěny.  Za stálého šlehání postupně tenkým proudem přilévejte také olej. Jakmile jsou vejce s olejem spojená a našlehaná, robot vypněte a ručně postupně pomocí stěrky vmíchejte mouku. Hotové těsto nalijte na připravený plech...a naběračkou pak na těsto nalévejte v pruzích puding (můžete vytvořit buď podélné pruhy nebo mřížku). Plech následně vložte do vyhřáté trouby a pečte, dokud piškot nezezlátne (cca 10 – 15 minut). Po upečení nechejte vychladnout. Před podáváním vyšlehejte šlehačku a celou plochu dezertu rovnoměrně potřete.
 

dezert

 

Recept pro Vás připravila Zdeňka Mazúrová z blogu Liščí Mlsání,
Lektroka na kurzech bezlepkového pečení a autorka připravované kuchařky bezlepkového pečení, která vyjde v říjnu ve vydavatelství Ikar.

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít