BEZLEPKOVÝ DATLOVÝ CHLEBÍČEK

Jíme zdravě
08 září 2017

Datle jsou skvělým zdrojem energie a i když nezvyšují hladinu glukózy v krvi, přesto se jedná o kalorickou bombu. Proto bychom je měli konzumovat především ráno ke snídani nebo k dopolední svačině. Jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B a železo. Datle se dají velmi jednoduše použít například do kaší, smoothies nebo sladkých dezertů.
 

IMG_3747



Suroviny

  • 1 a 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 300 ml vody
  • 1 a 1/2 hrnku sušených datlí
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 3 vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 malé uvařené espresso (200 ml)
  • 100 ml rostlinného oleje

 
Postup

 Vodu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne voda vařit, ztlumte plamen, vsypejte datle a za občasného míchání vařte cca 15 minut. 
Jakmile datle změknou a vsáknou veškerou vodu, odstavte hrnec z plotny a datle nechejte vychladnout. Vychladlé datle poté rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou pastu. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte mouku, přidejte datlovou pastu, všechny ostatní ingredience, a pomocí plochého šlehače vypracujte vláčné těsto. Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a vlijte do ní hotové těsto. Chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 50 minut až hodinu.

 
IMG_3720
 
 
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít