BEZLEPKOVÝ DATLOVÝ CHLEBÍČEK

Datle jsou skvělým zdrojem energie a i když nezvyšují hladinu glukózy v krvi, přesto se jedná o kalorickou bombu. Proto bychom je měli konzumovat především ráno ke snídani nebo k dopolední svačině. Jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B a železo. Datle se dají velmi jednoduše použít například do kaší, smoothies nebo sladkých dezertů.
 

IMG_3747



Ingredience:

1 a 1/2 hrnku kokosové mouky
300 ml vody
1 a 1/2 hrnku sušených datlí
200 ml rostlinného mléka
3 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
1 malé uvařené espresso (200 ml)
100 ml rostlinného oleje


 
Postup:


 Vodu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne voda vařit, ztlumte plamen, vsypejte datle a za občasného míchání vařte cca 15 minut.

 
IMG_3694
 
Jakmile datle změknou a vsáknou veškerou vodu, odstavte hrnec z plotny a datle nechejte vychladnout. Vychladlé datle poté rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou pastu.
 
IMG_3696
 
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte mouku, přidejte datlovou pastu, všechny ostatní ingredience, a pomocí plochého šlehače vypracujte vláčné těsto.
 
 IMG_3700
 
Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a vlijte do ní hotové těsto.
 
IMG_3701
 
Chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 50 minut až hodinu.
 
IMG_3720
 
 
 
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít