CIZRNOVÝ HUMMUS

Jíme zdravě
01 června 2016

Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová pasta tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť.
 

IMG_52261
 

Suroviny

  • 200 g uvařené cizrny
  • šťáva z jednoho citronu
  • 3-4 lžíce sezamové pasty
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • sladká paprika
  • čerstvě nasekaná petrželka


Postup

 Cizrnu vsypte do food processoru KitchenAid, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. 
Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou.
Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.
 

IMG_52121
 

Dobrou chuť :-)

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít