DOMÁCÍ RAW PROTEINOVÉ TYČINKY BEZ LEPKU

Když jsem s pomocí KitchenAid mixéru Power Plus poprvé vytvořila arašídové máslo, odstartovala obrovská vlna mých různých pokusů od výroby oříškových másel na slano, na sladko, přes proteinové nutelly, Raw dezerty a další způsoby zpracování oříšků či sušeného ovoce...až mé myšlenky zabloudily k RAW proteinovým tyčinkám, které občas zahlédnu ve zdravé výživě, a které si vzhledem k vysoké pořizovací ceně většinou odpustím.

A vzhledem k tomu, že zastávám názor "Všechno jde, když se chce", rozhodla jsem se pro výrobu vlastních proteinových tyčinek, hezky ze základních surovin, bez umělých sladidel a aromat.

Navíc, vezmete-li v potaz, že 50 g tyčinka v obchodech stojí přes 30 Kč, a ze zde uvedených surovin si vyrobíte téměř kilo hmoty za necelých 150 kč, umíte si spočítat, kolik takto ušetříte a ještě máte jistotu, že víte, co jíte :-)
 

IMG_1116
 

Takže teď k samotné přípravě :-) Suroviny zde uvedené seženete v každé zdravé výživě, případně ve vybraných obchodech se suplementy.


Ingredience:

500 g arašídů (nepražené a nesolené)
500 g datlové pasty 
50 g RAW rýžového proteinu (nebo jakékoli jiného veganského, např. hráškového) *
2 lžíce RAW kakaa
* běžné "neveganské" proteiny na bázi syrovátky či kaseinu příliš nedoporučuji, tyčinka by byla hůře stravitelná vzhledem k přítomnosti arašídového másla.



Postup:


Arašídy vsypte do nádoby mixéru Power Plus a za použití pěchovadla mixujte na program "drcení ledu" po dobu 1:30 minut.
 

IMG_1037
 

Po uplynutí této doby byste měli mít hladké arašídové máslo.
 

IMG_1101

 

To pak pomocí stěrky přemístěte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid, přidejte na menší kousky naporcovanou datlovou pastu, přidejte protein a kakao a nechejte při nejnižších otáčkách zpracovávat asi dvě minuty (nebo dokud se ingredience nespojí do jednotné pružné hmoty, která se nelepí na stěny mísy).
 

IMG_1103

DSC_0463
 

Pokud je hmota stále lepivá, přidejte ještě kakao nebo protein.

Hotovou hmotu prsty natlačte do formy vyložené pečícím papírem (vytvořte asi 2cm vysokou vrstvu) a vložte na 2 hodiny chladit do lednice....
 

IMG_1107
 

Po vychlazení vyklopte na pracovní plochu, jemně poprašte kakaem či lucumovým práškem, nakrájejte na kostky či tyčinky a můžete ihned konzumovat nebo zabalit do kousku pečícího papíru jako svačinku na tréning či výlet :-)
 

IMG_1112


Recept pro Vás připravila bloggerka Terka

 



Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít