HUMMUS Z ČERVENÉ ŘEPY

Jíme zdravě
24 dubna 2022

Červená řepa zažívá v současnosti renesanci pro svou přirozenou chuť a všestranné využití v kuchyni. Ve spojení s hummusem je pak skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny.
 

         


Suroviny

  • 200 g vařené cizrny
  • 6 lžic olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce tahini
  • 3 červené řepy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • sezamová semínka na ozdobu
   Postup
 

Řepu nakrájíme na kousky, dáme do hrnce a zalejeme vodou tak, aby byla ponořená. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut, dokud se nedá řepa propíchnout vidličkou. Tekutinu scedíme, ale ponecháme si ¼ šálku nálevu pro další přípravu. Řepu necháme vychladnout.Všechny ingredience a 2 polévkové lžíce odložené tekutiny vložíme do mixéru nebo food processoru a mixujte téměř do hladka. Pokud je směs příliš hustá, přidáme více tekutiny z červené řepy.  Dáme do misky a ozdobíme sezamovými semínky, trochou olivového oleje, vločkami soli a citronovou kůrou.
 

     


Dobrou chuť!
   
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít