ITALSKÁ KLOBÁSA

Grill a barbecue
06 února 2019

klobása2a

Kuchyňský robot není jen na míchání těsta, ale s jeho pomocí se dá vykouzlit třeba čerstvá domácí italská klobása. Připravte si ji sami a máte jistotu, že vše je čerstvé a ideálně namleté dle vašich představ.


 Ingredience
 
  • 1kg vepřové krkovičky
  • sůl, pepř
  • sušený fenykl


Vychlazené maso nakrájíme na kostky a umeleme mlýnkem na maso. Pomleté maso smícháme se solí, pepřem a fenyklem. Koření si přidáme dle své chuti a necháme vše 24 hodin odležet. 

Druhý den plníme nástavcem do střev, která si před navlékáním namočíme, případně ještě propláchneme vodou. Podle zvolené velikosti nástavce plníme buď do tvaru klobásy nebo párku. Klobásy připravujeme asi 20 cm dlouhé, nebo je upravíme do šneka a spojíme párátky, aby šnek držel pohromadě. Konce vždy 2 - 3x protočíme, aby se nám při grilování nerozbalily.

Kobásy opečeme z obou stran na rozpálené pánvi nebo grilu.

 

  sdr
 
 

 Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace Sapori Italiani“.

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít