ITALSKÁ KLOBÁSA
Kuchyňský robot není jen na míchání těsta, ale s jeho pomocí se dá vykouzlit třeba čerstvá domácí italská klobása. Připravte si ji sami a máte jistotu, že vše je čerstvé a ideálně namleté dle vašich představ.
Ingredience
- 1kg vepřové krkovičky
- sůl, pepř
- sušený fenykl
Vychlazené maso nakrájíme na kostky a umeleme mlýnkem na maso. Pomleté maso smícháme se solí, pepřem a fenyklem. Koření si přidáme dle své chuti a necháme vše 24 hodin odležet.
Druhý den plníme nástavcem do střev, která si před navlékáním namočíme, případně ještě propláchneme vodou. Podle zvolené velikosti nástavce plníme buď do tvaru klobásy nebo párku. Klobásy připravujeme asi 20 cm dlouhé, nebo je upravíme do šneka a spojíme párátky, aby šnek držel pohromadě. Konce vždy 2 - 3x protočíme, aby se nám při grilování nerozbalily.
Kobásy opečeme z obou stran na rozpálené pánvi nebo grilu.
Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“.