JAHELNÍK (bezlepkový)

Ráda peču z netradičních surovin (pro ty z vás, kteří pravidelně navštěvují můj blog, to jistě není žádná novinka  a proto ani dnešní recept nebude výjimkou.

Moučník bez mouky, to je přesně to, co miluji!

A do jahelníku navíc můžete dát v podstatě jakékoliv ovoce, které máte rádi. Já jsem zvolila blumy z farmářských trhů.

Nejlépe si jej vychutnáte ještě teplý se lžičkou zakysané smetany a horkým kakaem.
 

 IMG_7508



Ingredience: 

300 g jáhel (v suchém stavu)
200 ml vody
250 ml mléka
3 vejce
3 lžíce medu
3 velké blumy (nebo jakékoliv jiné ovoce)hrst rozinek
1 lžíce skořice
hrst nasekaných oříšků
špetka soli
máslo na vymazání formy



Postup:

Jáhly spařte 2x vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu. Vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut dojít pod pokličkou.

Uvařené jáhly nechte chvíli vychladnout a poté k nim přidejte 3 žloutky, 3 lžíce medu, rozinky, skořici a oříšky.
 

IMG_7489


Ze tří bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho opatrně do těsta. Směs rozprostřete do máslem vymazané pečící formy.

Vršek jahelníku poklaďte nakrájeným ovocem a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut.

Před podáváním ozdobte jahelník lžičkou zakysané smetany a posypejte skořicí.

 

IMG_7486
 

IMG_7508



Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít