BEZLEPKOVÝ JAHELNÍK

Jíme zdravě
22 srpna 2016

Ráda peču z netradičních surovin (pro ty z vás, kteří pravidelně navštěvují můj blog, to jistě není žádná novinka  a proto ani dnešní recept nebude výjimkou.Moučník bez mouky, to je přesně to, co miluji! A do jahelníku navíc můžete dát v podstatě jakékoliv ovoce, které máte rádi. Já jsem zvolila blumy z farmářských trhů. Nejlépe si jej vychutnáte ještě teplý se lžičkou zakysané smetany a horkým kakaem.
 

 IMG_7508



Suroviny

  • 300 g jáhel (v suchém stavu)
  • 200 ml vody
  • 250 ml mléka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 3 velké blumy (nebo jakékoliv jiné ovoce)hrst rozinek
  • 1 lžíce skořice
  • hrst nasekaných oříšků
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy



Postup

Jáhly spařte 2x vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu. Vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut dojít pod pokličkou. Uvařené jáhly nechte chvíli vychladnout a poté k nim přidejte 3 žloutky, 3 lžíce medu, rozinky, skořici a oříšky. 
Ze tří bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho opatrně do těsta. Směs rozprostřete do máslem vymazané pečící formy. Vršek jahelníku poklaďte nakrájeným ovocem a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut. Před podáváním ozdobte jahelník lžičkou zakysané smetany a posypejte skořicí.
 

IMG_7508


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít