JAHODOVÉ MUFFINY Z RÝŽOVÉ MOUKY
Pokud jste ještě nikdy nepekli z rýžové mouky, doporučuji vám to napravit! :-) Baví mě připravovat bezlepkové recepty a právě s rýžovou moukou se mi pracuje nejlépe. Proto i tento recept nebude výjimkou a bude bezlepkový. Rýžová mouka je krásně vláčná a po upečení má dokonalou chuť. Jestliže nemáte rádi jahody, můžete místo nich zvolit třeba borůvky nebo jakékoliv jiné čerstvé ovoce.
2 hrnky rýžové mouky
1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
2 vejce
1/2 hrnku rostlinného oleje
200 g čerstvých jahod
stévie nebo třtinový cukr (podle chuti)
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
kokosový olej (na vymazání formy)
Postup:
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte mouku s kypřícím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli.
Vše postupně důkladně promíchejte pomocí plochého šlehače. Během míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, než vám vznikne hladké těsto.
Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak již jen lehce pomocí silikonové stěrky promíchejte.
Formu na muffiny si lehce vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Váš připravila Michaela Šupáková z blogu http://cookingwithsusa.blogspot.cz/