KONOPNÝ HUMMUS S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Jíme zdravě
13 března 2020

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a proto jsem vyrazila do lesa, abych si taky pár lístků nasbírala.
Z medvědího česneku se dá připravit spousta dobrůtek.
Miluji pesto, bylinkové máslo a oblíbila jsem si také hummus. Připravuji ho napůl z cizrny a napůl z konopných semínek, která obsahují spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Medvědí česnek je zase bohatý na vitamin C, čistí krev a má antioxidační účinky.

 

IMG_6186a-3b


Suroviny

  • 200 g uvařené cizrny
  • 4 vrchovaté lžíce loupaných BIO konopných semínek
  • hrst medvědího česneku
  • 1 lžíce sezamové pasty tahin
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce vody
  • sůl


Postup

 Cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme konopná semínka, medvědí česnek, tahini a dvě lžíce vody. Během mixování přiléváme po troškách olivový olej a mixujeme dohladka. 

Hotový hummus ochutíme solí a citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít