LEDOVÝ ČAJ S MÁTOVÝM SIRUPEM
Osvěžte se v horkém dni černým čajem s domácím mátovým sirupem.
Jak připravit mátový sirup
- 300 ml vody
- 250 g moučkového cukru
- 3 hřebíčky
- kůra z 1 limetky
- 8 cm nakrájený zázvor
- 1 stonek citronové trávy
- 8 snítek máty
Do hrnce dejte všechny suroviny a vařte 20 minut.
Schlazený sirup sceďte a nechte vychladnout.
Domácí sirupy mají v kuchyni širokou škálu použití
Příprava čaje a dokončení
- 900 ml vody
- 10 g černého čaje
V rychlovarné konvici KitchenAid uvařte vodu na 95 °C a zalejte černý čaj.
Louhujte 2 minuty, poté sceďte a čaj vychlaďte.
Rychlovarná konvice s regulací teploty připraví vždy tu správnou teplotu
Do vychlazeného čaje přidejte připravený mátový sirup a podávejte s ledem.
Další tipy na správnou přípravu různých druhů čajů a jejich účinky na naše zdraví naleznete v článku na našem Blogu.