POHANKOVÉ SUŠENKY S KAROBEM

Jíme zdravě
13 září 2017

Ve svém jídle se snažím omezovat přebytečný cukr, a proto musím často přemýšlet nad tím, čím při pečení nahradit jeho sladkou chuť. Nedávno jsem ve zdravé výživě objevila karob a doslova jsem si ho zamilovala! Je podobný kakau, ovšem obsah tuků a jeho kalorická hodnota je podstatně menší. Je přirozeně sladký a proto už nemusíte při pečení přidávat žádný cukr! Tyto sušenky jsou navíc bezlepkové, protože jsem použila svou oblíbenou pohankovou mouku. Mlsat tedy můžete bez výčitek a zároveň zdravě :-)
 


 

 

Suroviny (na 2 menší plechy):

  • 130 g pohankové mouky 
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce karobu 
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • citronová kůra
  • špetka soli



Postup

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vlijte rozpuštěné máslo, přidejte karob, špetku soli a za stálého míchání plochým šlehačem (nebo tvz. stromečkovou metlou) přisypávejte pohankovou mouku.
Poté přidejte mléko a citronovou kůru. Nakonec vmíchejte na jemno nasekanou hořkou čokoládu a vše znovu promíchejte. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce a zároveň by nemělo být moc suché. Z těsta vyválejte placku a vykrojte do požadovaného tvaru pomocí vykrajovátek. Sušenky rozložte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut.
 

IMG_7917

Dobrou chuť! :-)


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít