PŘEHLEDY A SROVNÁNÍ PŘÍSTROJŮ

Někdy není zrovna jednoduché rozhodnout se mezi více přístroji, a vybrat si pouze jeden jediný - tím spíše když je jich v portfoliu KitchenAid tolik!

Připravili jsme si tedy pro Vás několik jednoduchých a přehledných srovnání, které Vám alespoň trochu nastíní rozdíly mezi jednotlivými přístroji a usnadní Vám tak případné rozhodování.

 

ARTISAN vs. STANDARDNÍ řada KitchenAid

 



 

První rozdíl mezi jednotlivými přístroji KitchenAid je označení přístrojů.

Pokud váháte při výběru např. mezi dvěma stolními či tyčovými mixéry, jistě si všimnete, že kromě kódu výrobku se liší také názvem.

Nejčastěji se tak setkáte se dvěma řadami kuchyňských přístrojů KitchenAid, tedy s řadou Artisan a standardní řadou KitchenAid.

 

Řada Artisan: je prémiová řada KitchenAid. Jedná se o nejvyšší dostupnou řadu v Evropě a vyniká jak jedinečným designem, tak nadstandardními funkcemi přístroje, a v neposlední řadě také prémiovým materiálem, ze kterého je daný výrobek vyroben. Přístroje z řady Artisan jsou tak robustnější, těžší a dostupné ve více barevných variantách, včetně speciálních metalických  odstínů, které jsou pro tuto prémiovou řadu typické.

 

Řada KitchenAid: je označení pro standardní řadu KitchenAid. V žádném případě se nejedná o tzv."dvojkové zboží"! KitchenAid dvojkové zboží nevyrábí.:-) Tato řada je cenově dostupnější. Ve většině případů se výkonem nijak neliší od řady Artisan. Rozdíl bývá až v počtu funkcí (standardní řada nedisponuje některými z nadstandardních funkcí, kterými se pyšní produkty řady Artisan), v použitém materiálu (lehčí a méně náročnější slitiny kovů - přístroje tedy nejsou tak těžké a robustní jako u řady Artisan) či především v barevné škále přístrojů. Barevné varianty jsou u této řadě k dispozici v průměru 3-4 (královská červená, mandlová, černá, stříbrná) a nedisponuje metalickými či perleťovými odstíny!

 

*

Co jsou to ty nadstandardní funkce řady Artisan?

 

Například porovnáte-li toustovač řady Artisan a toustovač řady KitchenAid: Toustovač Artisan se sám zapne, jakmile zaznamená, že jste vložili pečivo. Po dokončení zvoleného způsobu nahřívání Vám pečivo vyjede nahoru, a pokud si jej nevyzvednete do pár sekund, zajede zpět a bude jej nahřívat, dokud si pro pečivo nepřijdete (proces ohřívání zopakuje celkem 3x). Pokud na toustovač úplně zapomenete, po určité době se sám vypne. Stručně řečeno: toustovač Artisan myslí za Vás.

U standardního toustovače KitchenAid vše děláte manuálně. Tedy: vložíte pečivo, zmáčknete tlačítko, mřížka s pečivem zajede do přístroje....po dokončení zvoleného programu upozorní signálem, ovšem pokud budete chtít mřížku s pečivem vyjet nahoru, opět musíte zmáčknout tlačítko. A pokud budete chtít pečivo udržovat teplé, opět se musíte s přístrojem dorozumět pomocí zmáčknutí tlačítka. Je tedy vyžadována větší míra "spoluúčasti" :-)
 

  
 

Kompletní nabídku toustovačů naleznete zde: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/toustovace-a-prislusenstvi/toustovace

 

A jaký je rozdíl i u dalších přístrojů KitchenAid?

Podívejte se na srovnávací tabulky níže. :-) 

 

 

KUCHYŇSKÉ ROBOTY


Pro DOMÁCÍ použití je určena řada ARTISAN a na tyto přístroje je záruka 5 let. Zde si můžeme vybrat z modelů o o objemu mísy 4,8l a 6,9l. Specialitou do domácnosti je i menší řada MINI o objemu mísy 3,3l. U limitovaného modelu o objemu mísy 4,3l je záruka 2 roky.

.

Do PROVO (restaurace, cukrárny, školy, školky apod.) je určen model HEAVY DUTY, který se výkonem od Artisanu téměř neliší. Rozdíl je v jednodušším provedení, kde nejsou přítomny designové prvky a rovněž je dostupný v menším množství barevných variant. Záruka na tyto přístroje je pouhý 1 rok!

Model PROFESSIONAL je rovněž určen do PROVOZU, speciálně tam, kde jsou vyžadovány bezpečnostní prvky jako bezpečnostní rychlovypínač či ochranná klec.

Přídavné příslušenství je použitelné u všech těchto typů kuchyňských robotů KitchenAid (u modelu Professional je při použití některých typů příslušenství nutné demontovat ochrannou klec).


Srovnání přídavného příslušenství k robotům zde: www.magnumhome.cz/blog/prehled-prislusenstvi-k-robotum

Kompletní nabídku robotů naleznete zdehttps://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty


 

RYCHLOVARNÉ KONVICE

  

 

Srovnání rychlovarných konvic zde: www.magnumhome.cz/blog/srovnani-rychlovarnych-konvic

Kompletní nabídku konvic naleznete zde: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kavovary-a-prislusenstvi/konvice

 

 

MIXÉRY

Recenze mixéru Artisan Power Plus: www.magnumhome.cz/blog/mixer-artisan-power-plus-o-vykonu-3-5-hp-test-a-re

Recenze mixéru Artisan 5KSB4026 - K400: www.magnumhome.cz/blog/novinka-mixer-artisan-k400-5ksb4026

Srovnání stolních mixerů zde: www.magnumhome.cz/blog/srovnani-stolnich-mixeru-jak-spravne-vybrat

Kompletní nabídku mixerů naleznete zde: www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/mixery-a-blendry

 

 

FOOD PROCESSORY A SEKÁČKY

 

Recenze food processorů: www.magnumhome.cz/blog/srovnani-food-processoru

Recenze food processor 5KFP0719 zde: www.magnumhome.cz/blog/recenze-food-processor-5kfp0719

Kompletní nabídku food processorů naleznete zde: www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/food-processory-a-prislusenstvi/food-processory

 

 

ODŠŤAVŇOVAČE

 

Srovnání odšťavňovačů zde: www.magnumhome.cz/blog/odstavnovace-kitchenaid-srovnani-vsech-dostupnych

Kompletní nabídku odšťavňovačů naleznete zde: www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kavovary-a-prislusenstvi/odstavnovace

 

Údaje uvedené v tabulkách slouží pouze pro zběžný přehled, více informací k jednotlivým produktům a kompletní nabídku naleznete na našich stránkách zde: www.magnumhome.cz/

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít