RYBA PEČENÁ V SOLNÉ KRUSTĚ

Ryba pečená v působivě vypadající solné krustě je dokonale šťavnatá a zároveň propečená.
Pro křehké rybí maso je tato šetrná technika jak stvořená. 



Kuchyňský robot BLUE SALT - barva roku 2024  


Ingredience:

1 celá ryba (např.okoun nebo pražma) 
1,2 kg hrubé soli nebo vločky mořské soli
150 ml vody
2 limetky
1 citrón
1 grep
hrst kopru
čerstvé bylinky dle chuti (petrželová nať, bazalka, rozmarýn, estragon,apod.)
1 chilli paprička



Postup:
 
Do mísy kuchyňského robota dáme sůl, nastrouháme kůru z limetek, citronu a grapefruitu. 
Hrst kopru nasekáme nadrobno a přidáme do soli. Nalijteme vodu a plochým šlehačem promícháme alespoň 2 minuty. Namíchaná sůl by měla mít konzistenci mokrého písku. V případě potřeby přidejte ještě trochu vody.​

Rybu zbavíme šupin a vykucháme. 
Plech posypeme vrstvou soli a navrch položíme rybu. 
Nakrájíme citrusy a vložíme dovnitř ryby spolu s čerstvým bylinkami a několika plátky chilli papričky. 
Rybu zasypeme zbylou solí a vše pevně přitlačíme. 
Celá ryba by měla být pokryta silnou vrstvou soli.



 

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut. 
Po upečení krustu opatrně rozbijeme zadní částí lžíce. 
Abysme se ujistili, že vnitřek ryby před konzumací dosáhl 65°C, použijeme teploměr.
 
Tip: Pokud místo hrubé soli použijeme jemnou sůl, nahradíme vodu stejným množstvím vaječného bílku.

Dobrou chuť!
 
 
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít