Setkání s novináři v PRAZE

Události kuchyňský robot
27 října 2018

Dne 16.10.2018 jsme ve spolupráci s agenturou Botticelli,spol.s.r.o. uspořádali v Praze tiskovou konferenci značky KitchenAid na téma „VAŘENÍ PO ITALSKY“.
Konala se v prostorách Chefparade v pražských Holešovicích a role kuchaře a moderátora se opět ujal sám šéfkuchař ANDREA ENA z bratislavské restaurace „Sapori Italiani“, anebo jednoduše U Taliana.

 

 
  edf  


Setkání se zúčastnilo 15 zástupců českých tištěných a on-line médií. 

Záměrem bylo představit čerstvé novinky značky KitchenAid a předvést, jak se s nimi zachází a co umí. A jelikož na sklonku roku 2018 jich je mnoho, tak bylo co předvádět! 

 



Ze všeho nejdříve byl představen „starý známý“ legendární model kuchyňského robotu KitchenAid Artisan, jehož podoba se nezměnila téměř 80 let. 

Letošní novinkou je nový model kuchyňský robot Artisan s označením 5KSM185. 

Tento model se vyznačuje především inovovaným vzhledem. Šrouby a páčky jsou v  provedení stříbrná, významnou novinkou je nový design nerezové mísy, která je matná broušená.

Významnou proměnou prošly i pracovní háky a šlehač, které jsou nyní vyrobeny z nerezu. Vyznačují se robustností, trvanlivostí a jsou tedy zcela vhodné k mytí v myčce.

Více o tomto modelu naleznete zde v článku Novinky v modelech kuchyňských robotů 4,8

Kitchen Aid _017_4368




Aby se jen nepovídalo, ale mohlo se i něco dobrého ochutnat, byly na úvod a připravovány domácí klobásy.

Přítomní tak mohli zjistit, že kuchyňský robot není jen na míchání těsta, ale s jeho pomocí a za použití přídavných nástavců se dá vykouzlit téměř vše.

Stačilo nasadit na robot žhavou novinku kovový mlýnek na maso 5KSMMGA, jehož součástí je i plnička na párky a klobásy.  Připravíte si tak sami čerstvé pokrmy, u nichž navíc máte jistotu, že vše je čerstvé a ideálně namleté dle vašich představ.

 

sdr

 

Stačilo pár sekund a klobása byla na světě. 

Poté už klobásy putovaly na pekáč a hned zatepla byly podávány. Jejich lahodnou chuť a čerstvost ocenili všichni přítomní, tedy alespoň ti, kteří maso jedí. Vegetariánky pouze přihlížely jak nám všem chutná. 🙂

 



Po prvotním uspokojení chuťových buněk přítomných započal Andrea s přípravou hlavního a zároveň obědového menu „Hovězí ragú na víně s těstovinami tagliatelle“

Předvedl tak další široké funkce kuchyňského robota. V akci tak opět byla novinka kovový mlýnek na maso 5KSMMGA. Do něho byl tentokrát instalován střední průtlačný kotouč, který s lehkostí namlel maso, játra a zeleninu na požadovanou konzistenci.
 

  edf

sdr


O tepelnou úpravu ragů se pak postaral jeho šikovný sekundant. 🙂

 



K dokonalému italskému ragů bylo zapotřebí ještě vyrobit domácí tagliatelle těstoviny.

Pro tyto účely má KitchenAid strojky na těstoviny, s nimiž vytvoříme až 140 mm široké plátky, přičemž si i sami zvolíte jejich tloušťku.  

Nejprve bylo s kuchyňským robotem Artisan  umícháno těsto, které je zcela  jednoduché.


Na 100g mouky 1 vejce a troška olivového oleje. Mouku můžeme použít hladkou, semolinovou či bezlepkovou, záleží na preferenci a potřebách každého.

 
cof


Pak už se jen nechá těsto 1h odpočinout v ledničce, aby se těstoviny pěkně připravovaly a nelepily.

Doporučujeme těsto před vložením do strojku jemně pomoučit.
 

  cof
 

Výroba se Andreovi podařila na jedničku, však posuďte sami. 🙂
 

  sdr
 

Připravené ragů všem přítomným chutnalo tak, že nic nezbylo. 

Abychom vyhověli i vegetariánům, pro ně byly těstoviny osmaženy a podávány posypané parmezánem.  I tato varianta se setkala s pochvalou. 🙂

 

IMG_5907

 



Aby byl čas strávený s KitchenAid zábavnější, připravili jsme pro přítomné soutěž o poznávání nástavců na kuchyňského robota.

Aby hádání nebylo zcela jednoduché, záměrně bylo do soutěže vybráno příslušenství, u kterého není hned na první pohled zřejmý jeho účel.

  sdr
 

Do luštění se všichni pustili s úsměvem a odhodláním přijít hádankám na kloub. Někteří si pomáhali vyhledáváním na internetu, což nebylo v rozporu s pravidly.🙂
 

  edf  
 

Tak jako v Bratislavě byl problém s poznáním prosévače mouky. Zde bylo například tipováno, že se jedná o pasírku, odšťavňovač apod. 

Abychom udělali radost všem přítomným soutěžícím, výherce jsme vylosovali ze všech odpovědí bez ohledu na to, zda jsou či nejsou správné.  

Vylosovaná redaktorka pak obdržela jako dárek kráječ na pizzu.
 

  sdr  
 



Po dobrém obědě přišli na řadu opět šikovní pomocníci od KitchenAid, aby připravili k zakousnutí také něco sladkého.

 Andrea si na ukázku připravil výrobu tradičních italských sušenek „Biscotti“.

Kuchyňský robot Artisan umíchal těsto, a aby pečivo bylo lehké a provzdušněné, byl použit onen tajemný soutěžní předmět nástavec se sítkem a váhou.
 

  oznor
 

Nástavec vše nejen přesně zváží, proseje, ale i automaticky a plynule přidá ingredience přímo do mísy robota v jediném kroku.

Andrea byl zvídavý a pokusil se přes prosévačku přepasírovat i vajíčka. Ty tam však určitě nepatří a s nimi si nástavec opravdu neporadí. Takže ty raději příště už jen přímo do mísy. 🙂🙂
 

IMG_5734 kópia  
 

Z dokonale zpracovaným těstem kuchyňským robotem Artisan a za pomoci nástavce tvořítko na cukroví upevněného v mlýnku na maso započal Andrea s kreativní tvorbou sušenek Biscotti.

Přesunuly jsme se tak do budoucnosti a připomenuli si, že vánoční pečení bude již brzy v plném proudu. 

Tvořítkem pak byly vytvořeny rohlíčky, vlnky či špagetky. To se odvíjí již od fantazie samotného tvůrce. 🙂
 

  sdr
 



Sladká tečka inspirativního a informacemi nabitého dne byla ještě podpořena ledovou kávou z kávovaru pro přípravu kávy za studena.

 

5KCM4212SX_P160688_2z.12920
 

Příprava je velice snadná – stačí přidat čerstvě umletou kávu, zalít vodou a nechat luhovat 12 – 24 hodin.

Výsledkem je pak silný kávový koncentrát jemnější a vyvážené chuti, připravený k dalšímu použití např. smíchání s vodou, mlékem, ledem či pro přípravu dezertů. .

Doporučujeme: 60 ml koncentrátu smíchat se 180 ml studené vody nebo mléka a přidat led/sladidla podle chuti.

Doporučuje se použít poměr vody/mléka 1:3 (1 díl kávového koncentrátu na 3 díly vody nebo mléka).

 


 

Kávovou tečkou bylo setkání v Praze u konce.

Zbývalo pořídit ještě společné foto na památku  ...

 

IMG_5914

... a poděkovat za čas strávený v milé společnosti, budeme se těšit zase někdy na viděnou! 🙂

profil

kontakt: info@kitchenaid.cz

e-shop: https://www.kitchenaid.cz/

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít