MÁSLOVÉ BULKY

Domácí pečivo
03 července 2025


Suroviny ( cca 6 porcí)

Tangzhong
  • 20 g hladké mouky
  • 27 g vody
  • 60 g mléka

Těsto
  • 320 g hladké mouky
  • Tangzhong
  • 120 g mléka
  • 3 g soli
  • 6 g sušeného droždí
  • 45 g másla
  • 1 vejce
  • 56  g cukru

Na posyp
  • tmavý a světlý sezam
  • žloutek
  • máslo

Postup

Nejdřív si udělej moučnou kašičku neboli tangzhong. Do rendlíku dej hladkou mouku, vodu a mléko a na vyšším plameni šlehej do zhoustnutí.  Nech kašičku v rendlíku vychladnout a mezitím si udělej těsto. Já těsto zadělávám v robotu KitchenAid a díky tomu, že je extrémně výkonný ti stačí jen 2-3 minuty hnětení. Do robota hoď hladkou mouku, vychladlý tangzhong, teplé mléko, sůl, sušené droždí, změklé máslo, vejce a cukr. Nech robota hnětat maximálně 3 minuty na rychlost 2 a pak ho nech kynout na teplém místě cca hodinu nebo až se těsto zdvojnásobí. Pak si těsto navaž na 100g kousky. Vyválej z nich pomocí stěrky hladké kuličky a vlož je na plech vyložený pečícím papírem. Zarkyté nech ještě kynout cca hodinu nebo než zdvojnásobí svůj objem. Pak potři rozšlehaným vajíčkem s troškou vody a posyp bulky sezamem. Troubu si předehřej na 200 stupňů Celsia (horní/dolní ohřev) a peč cca 15 minut dozlatova. Ještě horké bulky potři rozteklým máslem a nech vychladnou.




Dobrou chuť :)

Recept připravil Vojta Kanta- kantathechef

Videorecept najdete na našem Instagramu 
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít