TOUSTOVÝ CHLÉB
Domácí pečivo
04 prosince 2025

Suroviny
- 300 g mléka
- 450 g hladké mouky
- 10 g medu
- 20 g krupicového cukru
- 10 g čerstvého droždí
- 20 g žloutků (1ks)
- 40 g másla
- 8 g soli
- vejce na potření
Postup
Do mísy dáme mouku, mléko, med, cukr, žloutek a droždí a mícháme cca 3 minuty. Poté přidáme sůl a měkké máslo a hněteme dokud se nám nevytvoří kompaktní koule, která e nelepí na stěny. Těsto necháme odpočinout a nakynout do dvojnásobného objemu. Poté rozdělíme na 6 bochánků, které rozválíme na šiřku toustové formy. Stočíme do ruličky a spojem dolů položíme do pečícím papírem vystlané toustové formy. Postříkáme vodou, nechýme nakynout cca 1-2 hodimy, potřeme vajíčkem a pečeme na horkovzduch na 170 stupňů 15 minut, poté na 160 stupňů ještě 15 - 20 minut.
Tenhle heboučký tousťák je samozřejmě nejlepší první dva dny....a potom minimálně stejně boží opečený v toustovači KitchenAid.

Tento recept pro vás připravila Tereza Olbrichtová.
Videorecept najdete na našem Instagramu