TOUSTOVÝ CHLÉB

Domácí pečivo
04 prosince 2025


Suroviny
 
  • 300 g mléka
  • 450 g hladké mouky
  • 10 g medu
  • 20 g krupicového cukru
  • 10 g čerstvého droždí
  • 20 g žloutků (1ks)
  • 40 g másla
  • 8 g soli
  • vejce na potření


Postup



Do mísy dáme mouku, mléko, med, cukr, žloutek a droždí a mícháme cca 3 minuty. Poté přidáme sůl a měkké máslo a hněteme dokud se nám nevytvoří kompaktní koule, která e nelepí na stěny. Těsto necháme odpočinout a nakynout do dvojnásobného objemu. Poté rozdělíme na 6 bochánků, které rozválíme na šiřku toustové formy. Stočíme do ruličky a spojem dolů položíme do pečícím papírem vystlané toustové formy. Postříkáme vodou, nechýme nakynout cca 1-2 hodimy, potřeme vajíčkem a pečeme na horkovzduch na 170 stupňů 15 minut, poté na 160 stupňů ještě 15 - 20 minut. 
Tenhle heboučký tousťák je samozřejmě nejlepší první dva dny....a potom minimálně stejně boží opečený v toustovači KitchenAid. 




Tento recept pro vás připravila Tereza Olbrichtová.

Videorecept najdete na našem Instagramu
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít