SROVNÁNÍ STOLNÍCH MIXÉRŮ - jak správně vybrat?

Velmi často se setkáváme s dotazy týkajících se správného výběru stolního mixéru. Není také divu, vždyť smoothies k snídani, krémové polévky k obědu, skvělé domácí omáčky k odpolednímu grilování nebo večerní koktejly se těší čím dál větší popularitě, nemluvě o rostlinných mlécích či domácích pomazánkách apod.

Přání koupit si opravdu dobrý mixér, který přípravu všeho výše uvedeného zvládne na jedničku, se pak ovšem záhy promění v neúnavný shon pro získávání informací, který dokáže člověka pořádně otrávit. Značek na trhu je opravdu mnoho, a každá nabízí hned několik variant stolních mixérů, proto má spotřebitel možnost vybírat ze skutečně nepřeberného množství přístrojů. Ne jinak je tomu také v případě značky KitchenAid. Donedávna byl  k dispozici pouze stolní mixér Artisan s označením 5KSB5553 (mnozí si jistě také vzpomenou na téměř totožný model s označením „ULTRA Power“, který Artisanu předcházel - na obrázku vlevo).

4103uh0bil 16275_1

Tato situace se však změnila a v současné době můžete vybírat z mnoha různých modelů. Záměrně zde uvádíme všechny typy mixérů, včetně ukončených typů, abyste si mohli udělat představu o tom, jak se vývoj posunuje vpřed. Pojďme si je tedy představit.:-)

 

Účastníky srovnání tedy jsou:

1) Mixér Diamond 5KSB1585 VÝROBA BYLA UKONČENA 2020

5ksb1585-l-s

***

2) Mixér Artisan 5KSB5553 VÝROBA BYLA UKONČENA 2020

5ksb5553-l-s

***

3) Mixér s magnetickým pohonem 5KB5080 VÝROBA BYLA UKONČENA 2020

5ksb5080-l-s

***

4) Mixér K150 - 5KSB1325

***

5) Mixér Artisan K400 - 5KSB4026

***

6) Mixér Artisan Power 5KSB7068

5KSB8270

***

7) Mixér Artisan Power Plus 5KSB8270

5KSB8270

***

8) Mixér Artisan Power X1 5KSB6060 VÝROBA BYLA UKONČENA 2020

5KSB8270

***

9) Mixér Artisan Power X1 5KSB6061

 

5KSB8270

***

10) Mixér Artisan Profesionál 5KSBC1B0

5KSB8270





1) Mixér Diamond 5KSB1585

VÝROBA BYLA UKONČENA 2020, aktuálně již není v nabídce ⇒Náhradou je NOVINKA  K 150

5ksb1585_tld14_002-l-m 5ksb1585_er_front-l-m

Mixér Diamond 5KSB1585 je základem v kuchyni, je jakýsi standard, který KitchenAid nabízí v poměru cena – výkon. Oproti podobným výrobkům na trhu je to stále bojovník v prvních liniích, který může svou příslušnost k věhlasnému jménu KitchenAid bez obav hrdě přiznat, nicméně pokud toužíte po Ferrari, musíte sáhnout po vyšší řadě, a tou je Artisan.

Mixér Diamond se liší především designem, který je spíše účelový než elegantní, výběr barevných odstínů je užší a v neposlední řadě také nenabízí možnost výběru z více velikostí nádob. K přístroji pasuje jediná nádoba. „Tuning“ nepřipadá v úvahu, protože díky konstrukci nádoby s přírubou v jednom jediném kuse, na přístroj jinou nádobku zkrátka nenasadíte. Proto si dobře rozmyslete, zda chcete přístroj spíše na tekuté pokrmy, či zda budete chtít mixér využívat také na sekání, drcení, výrobu pesta apod. K tomuto bude potřebovat menší nádobku, a ta je součástí modelu Artisan 5KSB5553

Mixér Diamond je lehčí, což se odráží na jeho stabilitě. Putovat po lince vám sice nebude, nicméně občas si trochu zatancuje, pokud se rozhodnete mu dát „zabrat“ s větším množstvím surovin. Co na tomto přístroji však oceníte, je program pozvolného zvyšování otáček zabraňující nechtěnému vystříknutí tekutin nebo přichycení surovin k mixovacím nožům. Tento program postupně projede všechny rychlosti a na závěr procesu se program sám zastaví. Program je nastaven automaticky na 1 minutu a 37 vteřin. O nic se nemusíte starat, mixér zajistí vše sám.:-)

 



2) Mixér Artisan 5KSB5553

VÝROBA BYLA UKONČENA 2020, aktuálně již není v nabídce ⇒ Náhradou modelu je NOVINKA  K 400

 

11_tld0790-18-l-m5ksb555_er_face-l-m

Mixér Artisan 5KSB5553 nemusíme nijak zdlouhavě představovat :-) Jedná se o stálici, model, který je na trhu již velmi dlouho – jeho předchůdce nesl označení 5KSB552 a místo nápisu Artisan jej zdobilo označení „Ultra Power“. Stolní Mixér Artisan KSB5553 disponuje skleněnou nádobou o objemu 1,5 l a menší nádobkou 800 ml z tvrzeného plastu bez obsahu BPA.

Vyniká robustní a stabilní základnou z litého kovu s protiskluzovými gumovými nožičkami. Je k dispozici v celkem 14 barvách, včetně „Artisanovských“ luxusních variant jako je: „Broušený nikl“ či „Chrom“. Označení „Artisanovské barvy“ (pro ty nezasvěcené) používáme proto, že řada kuchyňských spotřebičů z řady Artisan má své typické odstíny, které jiné řady nemají, tudíž je docela problematické barevně doladit přístroje z jiných řad, pokud u některého z přístrojů zvolíte „Artisanovský odstín“. Klasické odstíny jsou: mandlová, červená, černá a stříbrná. V těchto odstínech se vyrábí všechny přístroje KitchenAid, včetně nádobí, a navzájem je v kuchyni hezky sladíte v jednotný celek, aniž by kohokoli napadlo, že se jedná o výrobky z různých řad. Pokud se však rozhodnete zakoupit např. kuchyňský robot KitchenAid Artisan v jiném odstínu, než ze čtyřech uvedených, budete se muset poohlížet po produktech ze stejné řady, anebo zkrátka barvičky kombinovat, což mnohdy vypadá také velice hezky!

Teď ale zpět ke stolnímu mixéru Artisan 5KSB5553. Kromě toho, že je těžší než mixér Diamond (a tudíž i stabilnější), že je k dispozici ve více odstínech a že má dvě pracovní nádoby, je nutné uvést, že je také o něco tišší. Věřte tomu nebo ne :-) Ne že by byl rozdíl tak znatelný, ale z naší zkušenosti můžeme potvrdit, že je o něco tišší společník v kuchyni než jeho bráška Diamond :-)

Rozdíl ve výkonu by být neměl – oba fešáci zvládnou úkony stejně. Jen ten Artisan je tak nějak hezčí. A co si budeme povídat, sklo je sklo, a toho se v kuchyni držíme. Ne, že byste snad v Diamondu nerozmixovali horkou polévku (to teda rozmixujete, a naprosto s přehledem!), ovšem varné sklo u modelu Artisan budí větší důvěru. :-)




3) Mixér s magnetickým pohonem 5KB5080

VÝROBA BYLA UKONČENA 2020, aktuálně již není v nabídce

 

mdb_potatopusher_swiertz_55790-l-m 5ksb5080ca_magneticdriveblender_3-4_pitcher-l-m
 

Již na první pohled je patrné, že s předešlými modely má pramálo společného. Jedná se o zcela nový typ mixéru, který v podstatě nelze s předešlými modely v ničem srovnávat. Řekněme, že je to hodně vzdálený příbuzný.:-) Je dvojnásobně těžší (váží téměř stejně jako kuchyňský robot Artisan), během mixování vyvine téměř dvojnásobné množství otáček (20.000 ot./min. a výkon 2HP), nádoba se na něj nenasazuje, nýbrž se do něj zasouvá – díky unikátnímu systému zapouzdření, a otáčky z motoru jsou do nádoby převáděny pomocí magnetů, nikoli pomocí unašeče (tření je tak sníženo na minimum, a otáčky z motoru jdou „v plné palbě“ rovnou do nádoby, tedy s minimálními ztrátami na výkonu).

Mixér s magnetickým pohonem má 4 přednastavené programy + funkci Pulzování + manuální režimV praxi to tedy vypadá tak, že nádobu o objemu 1,8 l (tvrzený plast bez BPA odolný vůči vysokým teplotám) naplníte surovinami, zasunete do pouzdra mixéru, uslyšíte zacvaknutí (nádoba pevně dosedne, a cvaknutí je pojistka, která nádobu drží na místě „děj se co děj“). Rovněž víko nádoby pevně dosedne do pouzdra, tedy neexistuje možnost, že by se vám suroviny během mixování rozprskly a vyzdobily vám kuchyňský strop abstraktní malbou. Pokud to s množstvím surovin přeženete, zejména s těmi horkými, a stoupající pára v nádobce bude vytvářet tlak, hrozí maximálně to, že vám během mixování část tekutiny pozvolna vyteče okolo stěn nádoby mixéru, nicméně i nadále zůstane v pouzdře, které budete muset následně otřít. To je celé. Žádné vystříknutí surovin směrem vzhůru, ani nutnost přidržovat víko během mixování. To je přidržováno pomocí zmíněného pouzdra, které víku nedovolí pohyb ani o milimetr. :-)

Po zasunutí nádobky do pouzdra navolíte jeden ze čtyř programů, stisknete ovládací tlačítko, a můžete v klidu odejít z kuchyně. Přístroj si vše zorganizuje sám – sám zkontroluje obsah nádoby, přizpůsobí a postupně v průběhu mixování navýší otáčky, a po ukončení programu se sám zastaví a informuje vás líbivým „Artisanovským cinknutím“ (zde je „Artisanovské cinknutí“ myšleno v kontextu s řadou KitchenAid, která už tak líbivý upozorňující tón nemá – obzvláště majitelé rychlovarných konvic s označením 1722 dobře ví, o čem mluvíme. :-D Tohle by mohl KitchenAid ještě jednou promyslet, protože tón, který používá řada KitchenAid by po ránu vzbudil i sousedy o dva bloky dál).

Samotný provoz mixéru s magnetickým pohonem už však tolik tichý není, což nejspíše není žádné překvapení, ale pro jistotu to stejně uvedu. Pokud vezmete v potaz výkon 2 koňské síly a otáčky, je vám nejspíše jasné, že to tichý společník nebude, a že pokud si budete chtít mixovat koktejl po desáté večer, budete mít nejspíše ráno přede dveřmi „děkovný dopis“ souseda z bytu vedle. :-D Ovšem během dne se jeho hlučnost ztratí, a to nadýchané pěnové smoothie, mandlové mléko jako obláček anebo dokonale pěnová paštika za ten rámus prostě stojí. :-) 

Já jsem se do Mixéru s magnetickým pohonem zamilovala okamžitě, a nedám na něj dopustit :-) Ne že by Artisan 5KSB5553  nebyl dost dobrý – kdyby nebyl, byl by Mixérem s magnetickým pohonem nahrazen, ovšem oba jsou zkrátka určeny pro jinou domácnost. Artisan 5KSB5553 je tišší, má možnost využití dvou různých nádob, a vše zvládne uspokojivě, tak akorát pro běžné potřeby domácnosti (polévky, přesnídávky, koktejly, smoothie, když na to přijde i těsto na palačinky nebo paštiky). Ovšem pokud totéž připravíte pomocí Mixéru s magnetickým pohonem – výsledek prostě bude o pár stupínků výš a hlavně rychleji. :-) „Magneťák“ pracuje v řádech sekund.  Konzistence výsledného pokrmu je velmi, ale opravdu velmi jemná a nadýchaná. Takže místo játrové paštiky budete mít játrovou pěnu. :-D Velmi jej oceníte zejména při výrobě rostlinných mlék, kde oproti modelu Artisan 5KSB5553 nezanechá téměř žádnou zbytkovou drť, anebo při přípravě smoothies, kdy opravdu zpracuje i to, s čím by 5KSB5553 měl trochu potíže.



 

4) NOVINKA 2021- KitchenAid Mixér 5KSB1325 (K150)

Rádi připravujete smoothie, koktejly, mražené nápoje s drceným ledem, pomazánky, omáčky, pesto a další pochutiny? Pak tento přístroj je právě pro vás ideálním kompromisem ceny a výkonu. Mixér až s 11.500 ot./min. je v  kuchyni svojí velikostí skladnější a nepostrádá ani variabilitu, co se příslušenství týče.

 

 

⇒ Vysoký maximální výkon motoru o 0,9 HP* a 11.500 ot./min. je předurčen ke zpracování surovin v řádech sekund a vytvoření dokonalé směsi. Motor snímá zatížení v nádobě mixéru a nastavuje se tak, aby poskytoval maximální otáčky za minutu pro zvolené nastavení. 

(* Výkon motoru mixéru byl změřen dynamometrem – přístrojem, kterým se v laboratořích běžně měří mechanický výkon motoru. Naše špičková referenční hodnota výkonu motoru (HP) 1,5 vyjadřuje výkon samotného motoru, nikoliv výkon mixéru uvnitř nádoby mixéru. Stejně jako u jakéhokoliv jiného mixéru výkon v nádobě není stejný jako výkon motoru samotného.)

⇒ Do silikonové obruby v základně se umísťuje plastová nádoba o objemu 1,4 l (lze dokoupit také skleněnou nádobu 1,4l s označením 5KSB2048JGA  nebo plastovou nádobu 1,6l s označením 5KSB2056JPA). Hranatý tvar nádoby a vylepšené vnitřní žebrování zvyšují výkon, zvednuté vnitřní rohy nádoby tlačí přísady do víru mixování a zkosené horní vnitřní rohy usnadňují vylévání obsahu. Nádoba je zkonstruována pro další optimalizaci výkonu mixéru. Lze mýt v myčce na nádobí v horním koši.

⇒ Asymetrický 3 mm silný nůž z tvrzené nerezové oceli mixuje pod 4 různými úhly, díky čemuž vtáhne obsah do středu nádoby a zpracuje i ty nejtužší přísady. Přesný úhel nože optimalizuje výkon a mixování. Díky tomu rozmixujete tvrdé ingredience a docílíte hladké a krémové konzistence.

Přístroj má přednastavený program drcený led + funkci PULSE Je zde samozřejmě také klasická možnost manuálního ovládání a rychlostní stupně 1 – 3. Ovládání rychlostí je pomocí otočného tlačítka s nímž dosáhnete konzistence přesně podle vašich představ.

 

Mixér má však i řadu dalšího využití a nové možnosti s pomocí DOPLŇKOVÉHO PŘÍSLUŠENSTVÍ. Navrhnete si tak mixér podle vašich potřeb, příslušenství je v prodeji samostatně. Podrobný popis příslušenství naleznete níže u následujícího mixéru Artisan 5KSB4026.

   
 

Pokud již máte svého favorita v příslušenství, pak můžete využít nabídky setů mixéru K150 ve dvou variantách.  Typ 5KSB1330 s osobní 500ml nádobou pro příznivce smoothie nápojů nebo typ 5KSB1350 pro ty, kteří si rádi dopřejí čerstvý vitamínový drink.  
 




5) NOVINKA 2020 - KitchenAid Mixér Artisan 5KSB4026 (K400)


 

Jste milovníci zdravých pokrmů, vyznavači RAW stravování či sportovci? Rádi přeměňujete jednoduché ingredience na něco, co skvěle chutná? Přijměte nové výzvy v kuchyni, kde poznáte rozdíl mezi hladkým a hedvábným, krémovým a sametovým, pěnivým a napěněným. Tento zážitek vám umožní profesionálně vyrobený mixer Artisan s označením 5KSB4026.

Mixér, který přirozeně doplňuje řadu velkých a výkonných blendrů, je takovým jejich menším a pracovitým bráškou, v kuchyni skladnější a také variabilnější, co se příslušenství týče.

 

⇒ Vysoký maximální výkon motoru o 1,5 HP* a 16 000 ot./min. je předurčen ke zpracování surovin v řádech sekund a vytvoření perfektních chutí. Motor snímá zatížení v nádobě mixéru a nastavuje se tak, aby poskytoval maximální otáčky za minutu pro zvolené nastavení. Tento důkladný míchací výkon zajišťuje úžasně rovnoměrné výsledky s vyváženou chutí s každým douškem nebo lžičkou.

(* Výkon motoru mixéru byl změřen dynamometrem – přístrojem, kterým se v laboratořích běžně měří mechanický výkon motoru. Naše špičková referenční hodnota výkonu motoru (HP) 1,5 vyjadřuje výkon samotného motoru, nikoliv výkon mixéru uvnitř nádoby mixéru. Stejně jako u jakéhokoliv jiného mixéru výkon v nádobě není stejný jako výkon motoru samotného.)

⇒ Stabilní litinová základna – přístroj váží 6,6 kg, manipulace s ním je tedy snazší než s jeho velkými brášky z řady Power a X1,  čtvercová základna se tak dá snadno přemísťovat a skvěle dosedne na jakoukoliv pracovní plochu.

⇒ Do silikonové obruby v základně se umísťuje skleněná nádoba o objemu 1,4 l (lze dokoupit také plastovou nádobu 1,4l nebo 1,6l). Hranatý tvar nádoby a vylepšené vnitřní žebrování zvyšují výkon, zvednuté vnitřní rohy nádoby tlačí přísady do víru mixování a zkosené horní vnitřní rohy usnadňují vylévání obsahu. Nádoba je zkonstruována pro další optimalizaci výkonu mixéru. Velkou a podstatnou výhodou nádoby je, že ji lze mýt v myčce na nádobí.

⇒ Asymetrický 3 mm silný nůž z tvrzené nerezové oceli mixuje pod 4 různými úhly, díky čemuž vtáhne obsah do středu nádoby a zpracuje i ty nejtužší přísady. Přesný úhel nože optimalizuje výkon a mixování. Díky tomu rozmixujete tvrdé ingredience a docílíte hladké a krémové konzistence.

⇒ Na mixér je poskytována ZÁRUKA 5 let, což vypovídá o vysoké kvalitě výrobku

Přístroj má tři přednastavené programy (smoothie, ledové nápoje, drcený led) + praktický samočistící program + funkci PULSE

Je zde samozřejmě také klasická možnost manuálního ovládání a rychlostní stupně 1 – 5. Ovládání rychlostí je pomocí otočného tlačítka s nímž dosáhnete konzistence přesně podle vašich představ.

 

Mixér má však i řadu dalšího využití a nové možnosti s pomocí DOPLŇKOVÉHO PŘÍSLUŠENSTVÍ. Navrhnete si tak mixér podle vašich potřeb (v prodeji samostatně).

 

LIS NA CITRUSY 5KSB1CPA

Lis na citrusy s 1l nádobou umožňuje získat čerstvou šťávu z citrusů opravdu během několika sekund. Čerstvá šťáva se odšťavní do nádobky s nálevkou, zbylá dužina zůstane v sítku. Skvěle se bude hodit pro přípravu šťávy z limety, pomerančů, grapefruitů apod. nebo pro přípravu šťávy do zálivek.

 



500ml OSOBNÍ NÁDOBA A SESTAVA NOŽŮ KSB2032PJB

 

Líbí se vám na cestách osvěžující šťáva? Dáváte přednost domácí polévce během polední přestávky? Rádi si po tréninku dopřejte koktejl? Potřebujete si v chladničce pohodlně uchovat čerstvé dětské jídlo? Ať už je váš každodenní život jakýkoli, pak právě pro vás je určena 500ml osobní nádoba, v níž si přímo umixujte vaši porci zdraví. Sada totiž obsahuje i sadu nožů pro mixování v této nádobě (není vhodné mixovat horké tekutiny). Jednoduchá a praktická nádoba má dokonalou velikost na jednu porci nebo na menší pokrmy. Umožňuje snadnou konzumaci, je bez BPA a uzavřete ji víkem Easy-Drink pro snadnou konzumaci. A pokud byste rádi měli nádobu i pro zbytek rodiny, pak stačí dokoupit už jen samostatnou 500ml osobní nádobu s označením KSB2032PJA.

 
 
 

Pokud vás toto příslušenství oslovilo, pak můžete zakoupit také set mixéru s osobní nádobou pod označením 5KSB4034

 

 

2 x 200ml OSOBNÍ NÁDOBA A SESTAVA NOŽŮ KSB2040BBB
 

 Na malé dávky a na přípravu receptů s menším množstvím přísad, jako jsou pesta, omáčky, dresinky, marinády, přesnídávky pro vaše děti, pomazánky a další se dokonale hodní 200ml nádoba se vzduchotěsným víkem (není vhodné mixovat horké tekutiny). Mixování a zároveň skladování ve stejné nádobě činí ze sady praktické příslušenství. Sada obsahuje 2 nádoby, ve kterých si můžete uskladnit umixované suroviny v lednici nebo si je vzít do práce, na cesty či dát dětem do školy. Pro zbytek rodiny můžete dokoupit i samostatnou 200ml osobní nádobu s označením KSB2042BBA.

 



PĚCHOVAČ KSB4048TPR*

Během mixování při vysokých rychlostech se nad nožem můžou vytvořit vzduchové kapsy, které brání v rozmixování všech přísad. Díky pěchovači můžete rychle zasáhnout a vtlačit přísady do víru mixování, takže mixér opět dosáhne konzistentního výsledku. Snadno prochází víkem, takže mixování je ještě jednodušší. Pěchovač více využijete spíše při mixování velkého množství přísad a extrémně hustých potravin bez vody, jako je burákové máslo, hummus a sorbet. Díky perfektním výsledkům mixéru mnohdy ani nebude třeba pěchovač použít, nicméně díky němu budete mít nad mixováním úplnou kontrolu. Vyrobeno z plastu a gumy.

    
 

Test a více informací o tomto výrobku v článku zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/12201

 



6) KitchenAid Mixér Power 5KSB7068

&

7) Power Plus 5KSB8270 (nádoba s ohřevem)

p160228_01-l-m5ksm8270_ca_3-4-l-m
 

„Doposud nejvýkonnější model stolního mixéru KitchenAid.“

S tímto výrokem můžeme jedině 100% souhlasit. Pokud jsme si mysleli, že po uvedení „mixéru s magnetickým pohonem“ již KitchenAid vytáhl veškerá esa z rukávu, byli jsme na omylu.

Než se budeme mixéru Artisan Power věnovat  více, upřesníme hned ze začátku rozdíl mezi modely Power 5KSB7068 a Power Plus 5KSB8270.

Power Plus má to svoje "plus" v ohřevné pracovní nádobě a ve třech přednastavených programech. Nic víc. :-) Výkon mají totožný včetně otáček. Pokud tedy chcete výkon, ale jste vyznavači RAW stravy a tedy vás ohřev na téměř 70 stupňů nezajímá, pak je pro vás model Power (tedy model bez ohřevu) ideální volbou. Pokud vás ovšem pouhá RAW strava neuspokojí a chcete si sem tam pomocí mixéru připravovat i teplé polévky nebo hledáte mixér pro přípravu a ohřev kojenecké výživy, pak volte model Power Plus. :-) Zvládne připravit polévku i z mraženého hrášku (do pěti minut), a to je teprv po náročném pracovním dni ta pravá výhra. :-D

Teď už ale k popisu produktu, věnovat se budeme modelu Power Plus:

Na první dojem je to opravdu "kus". Váží víceméně stejně jako Mixér s magnetickým pohonem, jen má jinak řešenou základnu, která je v konečném součtu méně prostorná, takže se vám bude do kuchyně lépe pasovat než zmíněný "Magneťák". Nicméně je o 5 cm vyšší (tedy konkrétně na výšku měří téměř 45 cm oproti Mixéru s magnetickým pohonem, který má na výšku 40 cm).

Nádoba o objemu 1,6 l se na něj nasazuje, tedy žádné zapouzdření víka jako u Mixéru s magnetickým pohonem. Spodní část nádoby je však pevně usazena do silikonové těsnící obruby, která zajišťuje lepší stabilitu při vyšších otáčkách. Základna i samotná nádoba jsou ve tvaru čtverce. Nádoba má dvojité stěny, což zajišťuje nejen udržení teploty výsledného pokrmu, ale především bezpečnost (mixér je totiž vybaven možností ohřevu, tedy můžete s jeho pomocí připravit také horkou polévku např. ze zmraženého hrášku za dobu cca 5 minut.). Zde však upozorníme na to, že při sejmutí nádoby z mixéru doporučujeme vyšší míru obezřetnosti při manipulaci, protože vespod nádoby se rovněž nachází kovový unašeč, který může být díky ohřevu nádoby horký!

Samotný provoz je velmi hlučný, hlučnější než u Mixéru s magnetickým pohonem, což je při výkonu 3,5 HP více než jasné. O tom, zda KitchenAid přijde s nějakým protihlukovým krytem na mixér, zatím nemáme žádnou informaci, tedy zatím počítejte s variantou, že tento přístroj nijak neodhlučníte. :-)

Na výběr máte ze tří přednastavených programů: Polévky, Smoothie a Džusy + funkce samočištění + manuální režim s 11 rychlostmi.

Vzhledem k vysokým otáčkám má směs tendenci se uvnitř nádoby mírně zahřívat i bez použití funkce ohřevu (zejména pokud mixujete déle než 45 sekund). Ovšem zatím jsme náhodným měřením teploty výsledného pokrmu nikdy nenaměřili teplotu vyšší než 40 stupňů. Museli byste směs zpracovávat přednastavenými programy dvakrát za sebou, aby se vám suroviny znatelněji zahřály - ale ruku na srdce, dvakrát po sobě program nikdy nepoužijete. :-) Obvykle vám totiž bude stačit zpracovávání surovin v čase o průměru 5 - 15 sekund, takže zahřívání surovin se lehce vyhnete. Naopak, pokud chcete připravovat kojeneckou výživu, u které je pokojová teplota žádoucí, tento jev velmi oceníte. :-)

Celá recenze na tento produkt zde

Článek o výrobě oříškových másel s Power Plus 




8) Mixér X1 5KSB6060 UKONČENÝ MODEL 2020

 

X1


Pokud hledáte " zlatý střed" v řadě výkonných mixerů Power, pak právě pro vás je zde NOVINKA roku 2018, kterou je Mixer X1 5KSB6060.

Mixér je pohledově i funkčně totožný s výše popsaným modelem Power 5KSB7068, jsou zde jen některé detaily, které umožnily vytvořit levnější verzi těchto silných pomocníků. :-)

Jaké jsou tedy rozdíly?

 Stále je to pořádný cvalík vážící 8,8 kg, se základnou z litého kovu, která je totožná s tou, kterou disponují modely Power i Power Plus.  

Upravený výkon 3,0 HP, pracovní nádoba s jednou stěnou o pracovní kapacitě 1,75 l (v této variantě bez gumového potahu držadla) stále poskytuje optimální výsledek a dokonalou chuť při každém mixování. Pro zatlačení surovin do mixovacího víru a dosažení jemného mixování hustých surovin slouží plastové pěchovadlo, které je na rozdíl od modelů Power a Power Plus bez koncové gumové stěrky, což není na závadu. Pěchovadlo má totiž totožnou délku, takže vše zvládne stejně dobře jako varianta s gumovou stěrkou, a to vše během pár vteřin.

Manuální režim s 9 rychlostmi (model Power disponuje 11 rychlostmi) a funkcí pulz umožňuje přizpůsobit mixování vašim potřebám. Stisknutím jednoho tlačítka se stane mixer výkonným pomocníkem pro Vaši studenou i teplou kuchyni. Bez námahy zpracuje ořechy do lahodných krémových oříškových másel, vytvoří nadýchanou paštiku, hladkou omáčku, lahodné smoothie, zeleninové pyré, dezerty, koktejly, osvěžující sorbety či ledové tříště. Funkcí pulz šetrně zpracujete např. sladkou či slanou drobenku.  A ani s čištěním nádoby si nemusíte lámat hlavu, samočistící cyklus to vyřeší za vás. Stačí jen přidat vodu, kapku mycího prostředku a spustit program. Jak prosté, že? :-) 

Co se týče barev,  tento model je dodáván v provedení bílý mat a černý mat, které vidíte na obrázku. 




9) NOVINKA 2020 - Mixér X1 5KSB6061


 

Tato NOVINKA nahrazuje výše popsaný model X1 5KSB6060 a je "zlatým středem" řady výkonných mixerů Power.
 

⇒ Stabilní litinová základna – přístroj váží 8,8 kg, totožná s tou, kterou disponují modely Power i Power Plus.  
⇒ Vysoký maximální výkon motoru o 3 HP* a 21 000 ot./min. je předurčen ke zpracování surovin v řádech sekund a vytvoření perfektních chutí. Motor snímá zatížení v nádobě mixéru a nastavuje se tak, aby poskytoval maximální otáčky za minutu pro zvolené nastavení. Tento důkladný míchací výkon zajišťuje úžasně rovnoměrné výsledky s vyváženou chutí s každým douškem nebo lžičkou.
(* Výkon motoru mixéru byl změřen dynamometrem – přístrojem, kterým se v laboratořích běžně měří mechanický výkon motoru. Naše špičková referenční hodnota výkonu motoru (HP) 1,5 vyjadřuje výkon samotného motoru, nikoliv výkon mixéru uvnitř nádoby mixéru. Stejně jako u jakéhokoliv jiného mixéru výkon v nádobě není stejný jako výkon motoru samotného.)

⇒ Pracovní nádoba s jednou stěnou o pracovní kapacitě 1,75 l (v této variantě bez gumového potahu držadla) a vyznačenou měrnou škálou poskytuje optimální výsledek a dokonalou chuť při každém mixování. Zkosené rohy umožňují bezproblémové nalévání ze 3 stran. Lze mýt v myčce na nádobí v horním koši. Silikonové víko s odvětracími rohy bezpečně dosedne na nádobu, snadno se snímá a čistí. Odnímatelná odměrka na přísady ve víku mixéru s měrnou škálou umožňuje odměřování a přidávání surovin během mixování.

Pro zatlačení surovin do mixovacího víru a dosažení jemného mixování hustých surovin slouží plastové pěchovadlo, které je na rozdíl od modelů Power a Power Plus bez koncové gumové stěrky, což není na závadu. Pěchovadlo má totiž totožnou délku, takže vše zvládne stejně dobře jako varianta s gumovou stěrkou, a to vše během pár vteřin.

Manuální režim s 9 rychlostmi a funkcí pulz umožňuje přizpůsobit mixování vašim potřebám. Stisknutím jednoho tlačítka se stane mixer výkonným pomocníkem pro Vaši studenou i teplou kuchyni. Bez námahy zpracuje ořechy do lahodných krémových oříškových másel, vytvoří nadýchanou paštiku, hladkou omáčku, lahodné smoothie, zeleninové pyré, dezerty, koktejly, osvěžující sorbety či ledové tříště. Funkcí pulz šetrně zpracujete např. sladkou či slanou drobenku. 

⇒ Asymetrický 3 mm silný nůž z tvrzené nerezové oceli mixuje pod 4 různými úhly, díky čemuž vtáhne obsah do středu nádoby a zpracuje i ty nejtužší přísady. Přesný úhel nože optimalizuje výkon a mixování. Díky tomu rozmixujete tvrdé ingredience a docílíte hladké a krémové konzistence.

Ani s čištěním nádoby si nemusíte lámat hlavu, samočistící cyklus to vyřeší za vás. Stačí jen přidat vodu, kapku mycího prostředku a spustit program.:-) 

Co se týče barev, tento model je dodáván v základních KitchenAid barvách - královská červená, mandlová a lesklá černá.

 



10) Mixér Profesionál 5KSBC1B0

  profesionál  
 

Aby jste mohli držet krok s čím dál více se zvyšujícími nároky na bleskově připravená jídla a nápoje, nabízí KitchenAid mixér pro komerční využití  Profesionál 5KSBC1B0Je to výkonný stroj, který s přehledem zvládne přípravu nápojů a drinků v malé kavárně.

S výkonem 3,5 HP a  24.000 ot./min. je tím pravým "Bivojem"  do provozu. Tělo vyrobené z litých kovů a oceli je odolné vůči běžným škrábancům a odřeninám způsobeným častým používáním.

Pro bezpečí vašich zaměstnanců je šňůra mixéru jasně oranžová, aby byla snadno viditelná. Rovněž je oddělitelná od základny a umožňuje rychlé vypojení z elektrické sítě. Hlavní vypínač je umístěn na zadní straně základny, po jeho zapnutí se mixér uvede do pohotovostního režimu. 

Jednostěnná pracovní nádoba o kapacitě 1,78 l s plastovým držadlem poskytuje optimální výsledek a dokonalou chuť při každém mixování. Pro zatlačení surovin do mixovacího víru a dosažení jemného mixování hustých surovin slouží plastové pěchovadlo se stěrkou.

Mixér má přednastavený program "ledová tříšť", možnost volitelných časů 5 - 60s, pulzní funkce a výběr ze tří rychlostínízká, střední, vysoká, které šéfkuchařům a barmanům umožní věnovat se jiným činnostem, zatímco se nápoj připravuje. Stejně tak si nemusí lámat hlavu se složitým čištěním nádoby. Rychlé pulzy výkonu v kombinaci s vysokou rychlostí to vyřeší za ně. :-) 
 





Doufáme, že vám naše srovnání s výběrem trochu pomohlo, a pokud ne, přikládáme opět srovnávací tabulku, kde máte veškeré potřebné údaje přehledně porovnány. :-)



 

 



 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít