TISKOVÁ KONFERENCE V BRATISLAVĚ

Události
29 května 2017

Dne 25.5.2017 jsme v prostorách Chefparade v Bratislavě uspořádali tiskovou konferenci značky KitchenAid na téma "Grilování a inspirace na léto". V rámci programu jsme měli tu čest představit některé z novinek značky KitchenAid uvedené v předešlém roce, předvést návštěvníkům, co vše umí a v neposlední řadě „oprášit“ notoricky známé benefity stávajících přístrojů, které jsme zapřáhli do pracovního procesu a ve spolupráci s Markem Pavalou přinesli všem zúčastněným několik tipů na přípravu masa - jednoduše a se zaručenými výsledky.
 

IMG_0998

IMG_0999


Hlavními aktéry byly novinky KitchenAid:


Mixér Power Plus o výkonu 3,5 HP
 

IMG_0988
 

...a Varný robot KitchenAidkterý pouhým stisknutím tlačítka vaří, smaží, napařuje, seká, drtí a emulguje :-)
 

IMG_0996
 


Ze všeho nejdříve začala příprava celerového pyré pomocí Varného robotu KitchenAid,, které Marek plánoval servírovat k masu.

Celer nakrájel pomocí profesionálního kuchařského nože KitchenAid na menší kousky, vložil do Varného robotu KitchenAid společně s mlékem a kořením a nechal přístroj vykonávat svou práci.
 

IMG_1008
 

Varný robot KitchenAid nepotřebuje žádnou asistenci, a tak se v mezičase mohl Marek věnovat své oblíbené činnosti - přípravě masa na steak.
 

IMG_1014
 

Opravdu chutný a kvalitní steak je závislý na tom, jaký druh a typ masa zvolíte - jak přesně vybírat a na co si dát pozor, v průběhu příprav ochotně vysvětloval Marek Pavala.
 

IMG_1025

IMG_1029

18699916_10209060373769537_1128111548955918914_n
 

"Kromě kvalitního masa musíte mít také kvalitní pánev", pokračoval ve vysvětlování Marek, a podělil se o své dojmy z litinové pánve KitchenAid, kterou pro přípravu steaků používá nejraději.
 


 

Po "uležení" steaku (po tepelné přípravě je potřeba nechat steak tzv. chvíli dojít) stačilo maso úhledně nakrájet pomocí profesionálních nožů KitchenAid a mohlo se rovnou servírovat.

S přípravou ostatních ingrediencí a přílohy Markovi totiž pomohli spolehliví pracanti KitchenAid z řady Artisan :-)

Varný robot vytvořil nadýchané celerové pyré, a mixér Power Plus vynikající dip z čerstvých bylinek.
 

IMG_1050
 

Pro přípravu bylinkového dipu stačilo do mísy mixéru Power Plus vměstnat bylinky...
 

IMG_1052
 

...zalít trochou panenského oleje, přidat pár "tajných přísad", zmáčkout knoflík...
 

IMG_1055
 

...a za několik sekund bylo hotovo :-)
 

IMG_1097

IMG_1084

Hovězí steak s celerovým pyré a bylinkovým dipem podle Marka Pavaly :-)
 

 Po chutném hlavním jídle následovala malá alchymie v podání Bloggerky Terky a mixéru Power Plus, který za pouhou minutu vytvořil vynikající arašídové máslo s himálajskou solí, které mohli účastníci ochutnat namazané na čerstvém kváskovém chlebu s dýňovými semínky :-)
 

IMG_1035
 

Výroba arašídového másla zabrala pouhou minutu, a k samotné výrobě stačily pouze dvě ingredience. Pražené nesolené arašídy v BIO kvalitě a himálajská sůl :-) Pro dosažení tekutější konzistence můžete (ale nemusíte) přidat trochu oleje (například s vlašských ořechů či sezamový nebo lněný).
 

IMG_1037
 

Pak už stačí pouze stisknout knoflík (program drcení), a v průběhu mixování pomocí pěchovadla čas od času sesunout ulpělé zbytky oříšků ze stěn zpět do víru sekacích nožů.
 

IMG_1101
 

Po pouhých pár sekundách začne vznikat krémová textura, kterou mixér díky výkonu 3,5 HP (24.000 ot./min.) vyšlehá do dokonale hladkého krému.
 

IMG_1042

16265570_1841039176109840_844605951887226161_n


Kromě konzumace arašídového másla na slaný způsob, mohli návštěvníci ochutnat také sladkou variantu využití másla, a to v podobě domácí RAW proteinové tyčinky.

Přípravy se opět ujmula Bloggerka Terka a kromě mixéru Power Plus a přizvala k procesu příprav také novinku:KitchenAid kuchyňský robot MINI o objemu 3,3 l.
 

IMG_0992

IMG_1100

IMG_1102
 

Mixér ochotně připravil druhou várku arašídového másla, kterou posléze kuchyňský robot MINI smíchal s datlovou pastou, rýžovým proteinem a lucumou do kompaktní pružné hmoty.
 

IMG_1103
 

Výslednou hmotu pak již stačilo natlačit do nepřilavé formy KitchenAid a nechat chvíli ztuhnout v lednici. Uleželá hmota se pak nakrájela na rovnoměrné kousky, a mohlo se ochutnávat :-)
 

IMG_1107

IMG_1109

18671492_10209060073762037_4295680348396007426_o 
 

Takto připravené tyčinky Terka doporučila jako ideální svačinku na celodenní výlety, pro okamžité doplnění energie a živin :-) Stačí zabalit do kousku pečícího papíru a uložit do sáčku, nebo rovnou naskládat do svačinového boxu.
 

IMG_1112

IMG_1116


Po doplnění potřebné energie byl pro účastníky nachystán zlatý hřeb, a to v podobě "testu kuchyňských nožů KitchenAid" v podání Marka Pavaly.

Podle jeho slov se totiž správně naostřený a kvalitní nůž pozná podle toho, že na jedno jediné máchnutí prořízne plnou PET láhev s vodou, a to zcela čistým řezem.
 

IMG_1057
 

Příprava na "pokus". Marek ze všeho nejdříve odstranil etiketu z láhve.
 

IMG_1061
 

Poté dobrovolnici z řad účastníků vysvětlil, jak má pokus probíhat, a aby dokázal, že test opravdu funguje a nejedná se pouze o trik, nechal celý pokus vykonat zmíněnou náhodnou dobrovolnici bez jakéhokoli zásahu.
 

IMG_1062
 

Po malém váhání a trénování techniky došlo na samotný řez...
 

IMG_1063
 

...který se povedl na první dobrou :-)
 


 

Marek tak všem přítomným potvrdil kvalitu profesionálních nožů KitchenAid, a od publika si vysloužil pořádnou dávku aplausu :-)



Všem návštěvníkům děkujeme za účast, podporu a milé reakce, a budeme se těšit zase brzy na viděnou 🙂
 

IMG_1124

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít