SROVNÁNÍ TOUSTOVAČŮ KITCHENAID

Začít ráno dozlatova opečeným toustem či ukončit den večerním sendvičem se sýrem je jedním z potěšení mnoha domácností. S přípravou této nenáročné dobroty vám může pomoci toustovač z nabídky KitchenAid.
Sortiment je široký a proto, a
byste si s tím lépe poradili, připravili jsme vám přehledné srovnání těchto kuchyňských pomocníků.

   


 


Na první pohled se jedná o poměrně nenáročný elektrospotřebič. Nezabírá příliš místa, vypadá jednoduše a s jeho obsluhou to také není složité. Ale zastavme se u základních parametrů, aby výběr byl zcela optimální vašim potřebám.

 

1) DESIGN SPOTŘEBIČE

Důležitý parametr, zvláště pro ženy, neboť jde o spotřebič, který je doplňkem kuchyně po dlouhá léta a musí ladit i s ostatními spotřebiči. V nabídce KitchenAid naleznete různě barevné i designově zpracované produkty, které budou na vaší kuchyňské lince ozdobou a nepřehlédnutelné. Mát rádi retro styl? Nebo jste spíše konzervativní? Vyhovíme všem.  

 

Pro zastánce konzervativního stylu nabízíme prémiovou řadu Artisan. Jedná se o nejvyšší dostupnou řadu v Evropě a vyniká jak jedinečným designem, tak nadstandardními funkcemi přístroje, a v neposlední řadě také prémiovým materiálem, ze kterého je daný výrobek vyroben. Přístroje z řady Artisan jsou tak robustnější, těžší a dostupné ve více barevných variantách, včetně speciálních metalických či perleťových odstínů, které jsou pro tuto prémiovou řadu typické.

 

  Kitchenaid-168_large.17752 (1)  

 

Pro milovníky retro stylu je zde cenově dostupnější standardní řada KitchenAid. Barevné varianty jsou u této řadě k dispozici v průměru 3-4 (královská červená, mandlová, černá, stříbrná) a nedisponuje metalickými či perleťovými odstíny. Použitý materiál je lehčí, vyrobeno z méně náročnější slitiny kovů, přístroje tedy nejsou tak těžké a robustní jako u řady Artisan. 

 

  Kitchenaid-203_large.17750  


Přijatelnou cenu a moderní vzhled nabízí toustovač KitchenAid 5KMT2109 se 2 otvory a  toustovač KitchenAid 5KMT4109  se 4 otvory. Oba toustovače disponují extra širokými otvory, které jsou dostatečně velké pro opékání domácího chleba v různých tvarech a velikostech, stejně jako anglických muffinů a větších pochoutek z vaší oblíbené pekárny.





2) POČET TOPINEK
 

Množství toustového či klasického chleba opečeného najednou může být důležitým parametrem při výběru. Rozhodnutí se odvíjí od toho, jak velcí jste strávníci nebo pro kolik členů domácnosti chcete pravidelně připravovat tousty. KitchenAid nabízí základní variantu toustovačů se dvěma otvory o délce 14,5 cm, ale vyhovět můžeme i těm, kteří hledají toustovač rovnou na čtyři tousty  Už žádné zdlouhavé krájení a úpravy pečiva jen proto, aby se vám vešlo do toustovače! A extra široké otvory umožní jednoduše opéct pečivo až do tloušťky 3,2 cm.
 

  
 
 

3) PŘÍKON

 

Aby byla příprava vašich toustů skutečně rychlá, disponují přístroje KitchenAid příkonem od 823 - 2 500 W, přičemž výkon běžných topinkovačů na trhu se pohybuje v rozmezí 700 - 900 W. Nebojte se ani toho, že příkon je vysoký a tím spotřebuje více energie. V tomto případě se jedná o zanedbatelná čísla vzhledem k tomu, že čas potřebný k opečení je díky vyššímu výkonu kratší a rychlejší.

 

4) FUNKCE

 

Co všechno toustovače KitchenAid umí a jaké speciální funkce a vymoženosti můžeme u nich využívat? Zde máte podrobnější vysvětlení k jednotlivým funkcím.

 

Manuální / automatické zasunutí a vysunutí

Většina modelů je vybavena automatickou funkcí zasunutí a vysunutí pečiva (mimo modelů s manuální obsluhou), které se sami zapnou, jakmile zaznamenají, že jste vložili pečivo, spustí se dolů a začnou opékat dle zvoleného nastavení. Po ukončení opékání se ozve signál ukončení opékacího cyklu a toustovač automaticky topinku vyzvedne. Tato funkce předejdete možnému popálení o toustovač. Pokud potřebujete proces opékání kdykoliv zastavit, stačí stisknout  tlačítko Start/Stop.


 Regulace opečení

Pro dokonalý výsledek nechybí možnost si zvolit stupeň propečení. Za pomoci posuvného voliče či otočného tlačítka máte na výběr hned ze 7 stupňů opečení, přičemž stupeň 1 je světlé opečení a stupeň 7 tmavé. Zde je nutné podotknout, že různé typy pečiva a jejich míra vlhkosti mohou vyžadovat různé nastavení stupně opékání. Například suchý chléb zhnědne rychleji než vlhký a bude potřebovat nastavení na světlejší stupeň opékání.

 

TIP Aby bylo opečení rovnoměrné, opékejte společně vždy pouze pečivo jednoho typu a stejné tloušťky.

 


 Stop

V případě, že je nutné okamžité přerušení opékání, jsou modely vybaveny tlačítkem STOP.

 

→ Signalizace ukončení opékání

Toustovače jsou vybaveny s tichým výsuvným mechanismem. Abyste byli upozorněni na ukončený proces opékání, po dokončení cyklu se ozve pípnutí. 

 

Udržování teploty

toustovače Artisan 5KMT2204, pokud si pečivo neodeberete během 45 sekund po skončení cyklu, toustovač automaticky sám přejde do režimu "udržování teploty" s působením nízké teploty po dobu 3 minut a tento proces ohřívání zopakuje až 3x. Pokud na toustovač úplně zapomenete, po této době se sám vypne. Můžeme tedy říci, že toustovač Artisan myslí za Vás.

U všech ostatních toustovačů KitchenAid  tento proces nastavujeme tlačítkem manuálně při vložení pečiva k opékání. Po dokončení opékání přístroj upozorní signálem na dokončení funkce opékání a zahájí proces udržování teploty až po dobu 3 minut. Po uplynutí této doby toust vysune. Zde je tedy vyžadována určitá míra vaší spoluúčasti.

 

 Rozmrazování

Tímto speciálně přednastaveným programem disponují všechny nabízené modely toustovačů KitchenAid. Je určena k opatrnému rozmrazení a opečení chlebů. Po chvíli bude pečivo jako čerstvé, měkké a křupavé jako z pekárny.

 

 Jednostranné opékání

Je určena k intenzivnějšímu opečení rohlíků, bulek, housek, baget či muffinů, které chcete rozkrojit napůl a opéct pouze z jedné strany. Topné prvky přístrojů jsou nastaveny tak, aby správně opekly vnitřní strany rozkrojeného pečiva a vnější stranu jen jemně prohřály.

 

 Opékání sendviče

Toustovače Artisan 5KMT2204 a 5KMT4205  obsahují speciální program na opékání sendvičů, který se používá s mřížkou na sendviče k opékání sendvičů s tenkými plátky uzenin a sýru (1 mřížka na sendviče je součástí balení těchto výrobků). Ostatní modely touto speciální funkcí nedisponují ve své výbavě, ale pokud budete chtít mřížku na sendviče 5KTSR1 i přesto využít, můžete ji dokoupit samostatně. 

POZOR - sendviče nikdy nepřeplňujte, mohlo by dojít k vytečení ingrediencí do toustovače!

 

5KTSR1_Sandwich_Rack.1011


→ Rozpékání pečiva

 

Na horní část všech nabízených toustovačů KitchenAid je možné umístit ohřívač pečiva, který  je schopen prostřednictvím vycházejícího tepla rozpékat pečivo nebo připravovat více pečiva najednou. Starší pečivo tak změkne a vy nemusíte řešit, že zrovna nemáte čerstvé po ruce.

 

5KMT221_TLD14_034.2545


 Zásobník na drobky

Při opékání pečiva může dojít uvnitř toustovače k odpadávání drobků. Aby čištění bylo pro vás snadnější, jsou všechny typy vybaveny nerezovým zásobníkem na drobky. Stačí tedy zásobník jen vysunout, vyklepat, otřít a vložit zpět. Nemusíte tedy přístroj obracet dnem vzhůru, abyste z něj drobky vytřásli. I tak snadná může údržba vašeho pomocníka být! :-)  

5KMT221_bac.1016


 Úložný prostor pro kabel

Aby jste na lince neměli přebytečný kabel, který by zavazel, je možné uschovat šňůru přímo pod základnu. A protože mají toustovače vyšší  nožičky, může kabel vycházet z kterékoliv strany přístroje, což je pohodlné ve chvíli, kdy se přístroj nevyužívá.

 


5) RADY

 

→  Před prvním použití je vhodné přístroj několikrát zapnout na maximum a vypálit tak topné zařízení. Zabráníte tak nerovnoměrnému toustování. Toustovač může vydávat slabý kouř, což je normální výsledek výrobního procesu. Kouř je neškodný a rychle se rozptýlí. 

→  Aby bylo opečení rovnoměrné, opékejte společně vždy pouze pečivo jednoho typu a stejné tloušťky.

→  Pokud budete opékat pečivo pouze v jednom ze dvou otvorů, může dojít k nerovnoměrnému opečení. 



6) JAK VYČISTIT TOUSTOVAČ

 

→ Toustovač čistěte výlučně dle pokynů výrobce uvedených v návodu.

 → Po každém opékání odstraňte drobky z tácku. Přístroj také můžete opatrně otočit dnem vzhůru a jemně z něj drobky vysypat.

→ Do vnitřního prostoru přístroje nezasahujte, aby nedošlo k poškození topných těles.

→  Pokud v toustovači připravujete sendviče, je potřeba dbát na to, aby náplň nepřesahovala přes okraj sendviče. Použít můžete také sáčky do toustovače, které zabrání znečistění toustovače.

→ Toustovače otírejte měkkým navlhčeným hadříkem. Nepoužívejte papírové utěrky, abrazivní mycí prostředky ani tekuté čistící prostředky.

→ Neponořujte přístroj do vody.



 

7) TIP NA CHUTNOU SVAČINKU

 

Rádi bychom vás také inspirovali, proto přinášíme několik tipů na variaci toustů s avokádem:

 → 1) Avokádo a hrušku rozmačkejte vidličkou, smíchejte se špenátem, sušenými paprikovými vločkami a výsledný toust posypte fetou

→ 2)  Plátky avokáda rozložte na toast a posypte trochou sýru mozzarella

→ 3) Plátky avokáda rozložte na toast, posypte semínky granátového jablka, mořskou solí, pokapejte limetkou a ozdobte bazalkou

Houbové tousty
Vafle s ovocem

 

13239395_1076126765795467_8034073869948455156_n


 

  Abyste si lépe mohli porovnat parametry jednotlivých toustovačů KitchenAid, zde je ještě přehled všech výše uvedených informací:


 

Kompletní nabídku toustovačů KitchenAid naleznete zde: www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/toustovace-a-prislusenstvi


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít