VAFLE S OVOCEM
TIP na rychlou sladkou snídani či svačinku, která vypadá jako ze špičkové restaurace.
Ingredience:
Vafle
200 g Mascarpone
75 ml javorový sirup
citrónová kůra z 1 citronu
80 g malin
80 g červeného rybízu
80 g borůvek
listy máty na ozdobení
Postup:
Nejprve si připravíme vafle. Vložíme je do toustovače a zvolíme funkci ohřev.
Smícháme mascarpone, javorový sirup a nastrouhanou citronovou kůru.
Trochu směsi rozetřeme na talíř a navrch položíme teplé vafle.
Vafle dozdobíme čerstvým ovocem, mátou, javorovým sirupem a můžeme si v klidu vychutnat svoji snídani.
Další TIPY jak vafle ozdobit:
Pěnou z čerstvého ovoce - ovoce zamícháme do vyšlehané šlehačky, tvarohu či bílého jogurtu.
Sirupem, medem, karamelem, rozpuštěným ořechovým máslem nebo skořicovým cukrem.
Nasekanými oříšky, čokoládou, různými semínky.
Kompotovaným ovocem, marmeládou.
Slavnostnější vafle můžeme připravit s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky či pistáciemi.
Ingredience:
Vafle
200 g Mascarpone
75 ml javorový sirup
citrónová kůra z 1 citronu
80 g malin
80 g červeného rybízu
80 g borůvek
listy máty na ozdobení
Postup:
Nejprve si připravíme vafle. Vložíme je do toustovače a zvolíme funkci ohřev.
Smícháme mascarpone, javorový sirup a nastrouhanou citronovou kůru.
Trochu směsi rozetřeme na talíř a navrch položíme teplé vafle.
Vafle dozdobíme čerstvým ovocem, mátou, javorovým sirupem a můžeme si v klidu vychutnat svoji snídani.
Další TIPY jak vafle ozdobit:
Pěnou z čerstvého ovoce - ovoce zamícháme do vyšlehané šlehačky, tvarohu či bílého jogurtu.
Sirupem, medem, karamelem, rozpuštěným ořechovým máslem nebo skořicovým cukrem.
Nasekanými oříšky, čokoládou, různými semínky.
Kompotovaným ovocem, marmeládou.
Slavnostnější vafle můžeme připravit s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky či pistáciemi.