VAFLE S OVOCEM
Moučníky a dezerty
24 ledna 2024
TIP na rychlou sladkou snídani či svačinku, která vypadá jako ze špičkové restaurace.
Ingredience
- vafle
- 200 g mascarpone
- 75 ml javorový sirup
- citrónová kůra z 1 citronu
- 80 g malin
- 80 g červeného rybízu
- 80 g borůvek
- listy máty na ozdobení
Nejprve si připravíme vafle. Vložíme je do toustovače a zvolíme funkci ohřev.
Smícháme mascarpone, javorový sirup a nastrouhanou citronovou kůru. Trochu směsi rozetřeme na talíř a navrch položíme teplé vafle. Vafle dozdobíme čerstvým ovocem, mátou, javorovým sirupem a můžeme si v klidu vychutnat svoji snídani.
Další TIPY jak vafle ozdobit
- Pěnou z čerstvého ovoce - ovoce zamícháme do vyšlehané šlehačky, tvarohu či bílého jogurtu.
- Sirupem, medem, karamelem, rozpuštěným ořechovým máslem nebo skořicovým cukrem.
- Nasekanými oříšky, čokoládou, různými semínky.
- Kompotovaným ovocem, marmeládou.
- Slavnostnější vafle můžeme připravit s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky či pistáciemi.