ŽITNO - MANDLOVÝ KOLÁČ S OVOCEM A MEDEM

Jíme zdravě
08 listopadu 2019

Na dnešní den jsem si pro vás přichystala nejen chuťově výbornou, ale dokonce také "zdravou" laskominku. Ideální je dát si tento koláč k snídani - doplníte si energii na celý den a vše Vám půjde rychle od ruky! :-)
Při jeho pečení se Vám navíc krásně provoní celý byt, a to dokonce tak, že i sousedé začnou "čmuchat" u Vašich dveří :-D


IMG_9702

 

Těsto na koláčovou formu velikost 20 cm 

  • 200 g žitné mouky
  • 50 g umletých/na jemno nasekaných mandlí
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžice tekutého medu
  • 1 velké vejce (nebo 2 menší)
  • 130 g rozpuštěného másla 
  • 100 ml voda nebo rostlinné mléko 
  • skořice
  • 1 menší jablko (pokrájené na kousky)
  • 4 blumy/švestky (pokrájené na kousky)
  • 1 vrchovatá hrst čerstvých brusinek 
  • 1 menší hrst vlašských ořechů

 

Na glazování:

  • 2 lžíce rozpuštěného medu
  • 1 lžíce na hrubo nasekaných mandlí

 
Postup
 

Žitnou mouku, mandle, hnědý cukr, med, vejce, vodu (či rostlinné mléko) a skořici vypracujte v míse kuchyňského robotu KitchenAid v těsto hustší konzistence. Polovinu těsta rozetřete do připravené formy vystlané pečícím papírem a rovnoměrně pokryjte brusinkami.
Překryjte druhou polovinou těsta a na povrch vtlačte jablka (i se slupkou), blumy a vlašské ořechy. Vložte do trouby a pečte na 170 stupňů 45-55 min (hlídat dle své trouby). Po upečení nechejte ve formě vychladnout. Na závěr si rozehřejte med a celý povrch medem zaglazurujte, a jemně zasypejte nasekanými mandlemi.

IMG_9699
 

Dobrou chuť! :-) 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít