DÝŇOVÉ KARI SE ZÁZVOREM

Hlavní jídla Dýně
10 září 2018

Stromy se nám venku pěkně vybarvují a dýňová sezóna je v plném proudu. Proto jsem toho využila a připravila ryze podzimní recept.
Dýňové kari Vás v chladných dnech pěkně zahřeje a díky zázvoru získá příjemně štiplavou chuť.
Nezapomeňte využít toho, že je venku spousta barev a vyzdobte si podzimně i Vás jídelní stůl. Všechno bude najednou veselejší 

 

IMG_7649


 Ingredience:

  • 1 malá dýně Hokkaidó
  • 1 menší lilek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • kousek čerstvého zázvoru (cca 4 cm)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky kari
  • šťáva z půlky limetky
  • hrst nesolených arašídů
  • olivový olej
  • čerstvá šalvěj
  • sůl, pepř
  • jasmínová rýže (příloha)


 

Postup:

Dýni rozřízněte napůl a vydlabejte dužinu. Nakrájejte na menší kousky a naskládejte je vedle sebe do keramického pekáče .Dýni pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte hrubozrnnou solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Jakmile je dýně upečená, vhoďte ji do mixéru nebo food processoru a i se šalvějí ji rozmixujte na hladké pyré.

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej.
Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte cca 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.K lilku vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a kari.
Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat cca 15 minut. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
Podávejte s jasmínovou rýží.

IMG_7592IMG_7638


Dobrou chuť!



Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.
 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít