ITALSKÁ SALTIMBOCCA
Vím, že pravá italská saltimbocca z telecího masa je trochu nákladnější záležitost, ale čas od času mám chuť zkusit něco nového, a tohle jídlo mě zaujalo už dávno.
A velmi dobře si dovedu tento vynikající pokrm představit připravený také z levnější panenky nebo pro ty, kdo nemají příliš v oblibě červené maso, dokonce z kuřecích prsou.A jak saltimboccu připravíte?
- 400 g telecí svíčková
- 70 ml suchého vína
- 4 plátky parmské šunky
- 1,5 lžíce másla
- lístky šalvěje, sůl
Postup:
Maso nakrájejte na asi 0,5 cm plátky, osolte a naklepejte opatrně přes igelitový sáček. Na každý plátek masa pak položte kousek parmské šunky, šalvěj a spíchněte párátkem. V litinovém hrnci si rozpusťte máslo a maso opékejte přibližně 2 minuty z obou stran dozlatova.
Jakmile jsou obě strany opečené, přilijte víno, ztlumte plamen a nechejte víno malinko vyvařit. Podávejte s bramborovou kaší, kterou já osobně nejraději připravuji v kuchyňském robotu KitchenAid pomoci balonové metly.
Dobrou chuť :-)