ITALSKÁ SALTIMBOCCA

Hlavní jídla
25 ledna 2020

Vím, že pravá italská saltimbocca z telecího masa je trochu nákladnější záležitost, ale čas od času mám chuť zkusit něco nového, a tohle jídlo mě zaujalo už dávno.
A velmi dobře si dovedu tento vynikající pokrm představit připravený také z levnější panenky nebo pro ty, kdo nemají příliš v oblibě červené maso, dokonce z kuřecích prsou.A  jak saltimboccu připravíte?

 

SONY DSC


Na 3 porce budete potřebovat

  • 400 g telecí svíčková
  • 70 ml suchého vína
  • 4 plátky parmské šunky
  • 1,5 lžíce másla
  • lístky šalvěje, sůl


Postup:

Maso nakrájejte na asi 0,5 cm plátky, osolte a naklepejte opatrně přes igelitový sáček. 
Na každý plátek masa pak položte kousek parmské šunky, šalvěj a spíchněte párátkem. V litinovém hrnci si rozpusťte máslo a maso opékejte přibližně 2 minuty z obou stran dozlatova.
Jakmile jsou obě strany opečené, přilijte víno, ztlumte plamen a nechejte víno malinko vyvařit. Podávejte s bramborovou kaší, kterou já osobně nejraději připravuji v kuchyňském robotu KitchenAid pomoci balonové metly.

 
 

SONY DSC

 

Dobrou chuť :-)

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít