ITALSKÁ SALTIMBOCCA
Vím, že pravá italská saltimbocca z telecího masa je trochu nákladnější záležitost, ale čas od času mám chuť zkusit něco nového, a tohle jídlo mě zaujalo už dávno.
A velmi dobře si dovedu tento vynikající pokrm představit připravený také z levnější panenky nebo pro ty, kdo nemají příliš v oblibě červené maso, dokonce z kuřecích prsou.
A jak saltimboccu připravíte?
400 g telecí svíčková
70 ml suchého vína
4 plátky parmské šunky
1,5 lžíce másla
lístky šalvěje, sůl
Postup:
Maso nakrájejte na asi 0,5 cm plátky, osolte a naklepejte opatrně přes igelitový sáček.
Na každý plátek masa pak položte kousek parmské šunky, šalvěj a spíchněte párátkem.
V litinovém hrnci si rozpusťte máslo a maso opékejte přibližně 2 minuty z obou stran dozlatova.
Jakmile jsou obě strany opečené, přilijte víno, ztlumte plamen a nechejte víno malinko vyvařit.
Podávejte s bramborovou kaší, kterou já osobně nejraději připravuji v kuchyňském robotu KitchenAid pomoci balonové metly.
Dobrou chuť :-)