TAGLIATELLE AL POMODORO
Hlavní jídla
19 června 2023
Připravte si s námi TAGLIATELLE AL POMODORO tak, jak je dělají milovníci poctivé italské kuchyně v Carlini Brno.
Pokud vás, stejně jako je, baví tvořit, vařit, přivonět, ochutnat, zkusit, a znovu objevovat kvalitní suroviny, tak jste na správné adrese.
Suroviny
Vaječné těstoviny
- 400 g mouky na těstoviny
- 200 g vajec (zhruba 4 ks )
- 200 g datlových rajčat / porce
- 1/2 stroužku česneku
- extra panenský olivový olej
- oregano
Postup
Mouku s vejci prohněteme a nesolíme. Ideální je na to například kuchyňský robot s hnětačem, pokud se s těstem nechcete dřív ručně.Necháme těsto odpočinout 30 minut v lednici. Rozdělíme těsto na menší kusy a rozválíme ho na tenké jazyky. Nástavec na přípravu těstovin práci odvede za nás. Jazyky rozdělíme na části o délce zhruba 20 cm a ty rozkrájíme na tenké nudle. Těstoviny dáme vařit, nezapomeňte do vody přidat hrubou sůl. Zatím si nachystáme rajčatovou omáčku – tyčovým mixérem pomixujeme „datlovky“, česnek, olej a oregano. Omáčku nalijeme na studenou pánev a přidáme do ní z hrnce horké těstoviny. Dozdobíme polosušenými rajčaty, čerstvou bazalkou a oreganem, pokapeme olejem a zasypeme hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť!