KARI Z ČERVENÉ ČOČKY
Hlavní jídla
13 února 2017
Miluji jídla, která jsou jednoduchá a nevyžadují moc práce. Jedno z nich je tohle čočkové kari, které se vaří v podstatě samo. Stačí naházet všechny suroviny do jedné pánve a těšit se na výsledek.
Ingredience (na 2 porce):2 velké brambory
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžička kari
špetka mletého římského kmínu
sůl
čerstvě nasekaný koriandr
Postup:
Rozehřejte si nerezovou pánev (já používám KitchenAid pětivrstvou s měděným jádrem o průměru 25 cm) a na olivovém oleji nechejte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidejte lžičku kari, římský kmín a koření nechejte chvilku rozvonět.
Přidejte rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte vývarem.
Ztlumte plamen, pánev přikryjte pokličkou a nechejte probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou. Před koncem vaření vsypejte červenou čočku a vše nechejte vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky.
Hotové kari ochuťte solí a před podáním jej posypejte nasekaným koriandrem.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.