KŘEHKÉ SÝROVÉ KOUSKY K VÍNU

Dnes mám pro vás recept na sýrové kousky k pivu a vínu, se kterými sklidíte úspěch nejen na Silvestra.

Těsto je ideální dělat den předem, ale potom to jde celkem hladce.
 

53



Ingredience:

150 g změklého másla
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
50 g nastrouhaného parmazánu
210 g polohrubé mouky
vajíčko
hrubou mořskou sůl, kmín nebo jakékoliv libovolné sypání dle chuti



Postup:


Změklé máslo, na jemno nastrouhané sýry a mouku smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid. Vypracujte hladké těsto, zabalte do sáčku a dejte do lednice. Nechejte přes noc odpočinout.

 

115

 

Druhý den předehřejte troubu na 190 stupňů. Vytáhněte z lednice těsto a nechejte malinko povolit.

Do misky rozklepněte vajíčko a přidejte lžíci vody a špetku soli, lehce rozšlehejte.

Na pomoučněném vále vyválejte z těsta placku asi 0,5 cm silnou, kterou potřete vajíčkem a posypejte libovolným sypáním nebo hrubou solí. Vykrajujte tvary stejné velikosti. Pomocí nože přesuňte na plech vyložený pečícím papírem.

 

34
 

26
 

Pečte přibližně 10 minut, podle typu trouby, až kousky začnou růžovět.

Ve vzduchotěsné krabičce vydrží křupavé i druhý den, pokud je dobře schováte.
 

tit



Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít