SEKANÁ ROLÁDA
Nedělní oběd je u nás skoro posvátný - ví to každý, kdo už u nás někdy nějaký ten nedělní oběd absolvoval :-) Podává se polévka , nějaké to maso (pečené, vařené, grilované apod.) a na závěr něco sladkého.
Suroviny
- 500 g masa - krkovička
- 30 g slaniny nakrájené na plátky
- 1 mrkev
- 2 cibulky nakrájené na proužky, kterými sekanou naplníte
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, červená paprika
- 1 vajíčko
- hrst strouhanky
Postup
Maso si před samotným mletím vykostěte a nakrájejte jej na větší kusy. Na kuchyňský robot KitchenAid nasaďte nástavec: mlýnek na maso. Otáčky na robotu nastavte na rychlost 4, a za použití jemného mlecího kotouče maso postupně namelte. Pro dosažení extra jemné konzistence namelte maso dvakrát. Pomleté maso si ochuťte, přidejte všechny ingredience (kromě slaniny) a dobře promíchejte. Na balení "rolády" si nachystejte podložku (já jsem použila podložku na balení sushi) a na ni postupně naskládejte plátky slaniny tak, aby se vždy kus překrývaly. Na slaninu rovnoměrně rozetřete masovou směs (kterou jste si předem rozdělili min. na tři díly), a ve středu rozetřené směsi vytvořte prohlubeň, do které rozložíte zeleninu. Pomocí podložky pak vše hezky srolujte do úhledného válečku. Pečte v troubě na 200°C cca 1 a půl hodiny. Během pečení potírejte omáčkou připravenou ze sójové nebo worcestrové omáčky, medu, oleje, soli a pepře (nebo dochuťte podle svých preferencí :-)) Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory s petrželovou natí. Pak už stačí sekanou nakrájet a hodovat.
Samozřejmě nemohlo chybět také něco kyselého - například domácí čalamáda. Maso se peklo a peklo.... ale nepřipeklo. Pečící plech KitchenAid se čistil úplně bez problémů, lehce a rychle.
Příjemné vaření a pečení
Vaše Tina :-)
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/