CHŘESTOVÉ PESTO
Chřestová sezóna pomalu začíná, a proto jsem si pro vás připravila jednu netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků. Já si pesto nejraději vychutnávám v kombinaci s křupavou bagetkou a skleničkou dobrého vína. :-) Přidat si jej ovšem můžete také do rizota nebo těstovin.
 
Suroviny
- svazek zeleného chřestu
- strouhaný parmezán
- slunečnicová semínka
- olivový olej
- stroužek česneku
- citronová šťáva
- sůl
         Postup
 
Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru KitchenAid. Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat. 
V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte. 
 
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.


