Co musíte vědět o nejnovějších kuchyňských trendech pro rok 2023

16 března 2023
Kuchyň je místo, kde se setkává celá rodina při společném jídle, práci nebo odpočinku. Jedná se navíc o funkční prostor, při jehož zařizování je potřeba myslet prakticky. Všechno lze udělat tak, aby k sobě nábytek a barvy ladily a vám se kuchyň líbila. Inspirujte se nejnovějšími trendy pro rok 2023, mezi které patří dostatek přirozeného světla, ostrůvek, snídaňový koutek nebo přírodní materiály.

kuchyň s přírodními prvky

Spousta přirozeného světla, přírodní materiály, ostrůvek a praktické úložné prostory. Tak by měla vypadat moderní kuchyň v roce 2023.

Dostatek přirozeného světla

Vpusťte do místnosti přirozené světlo. Pokud zrovna zařizujete kuchyň v novém domě, rozhodně do plánu zahrňte okna. Ať už klasické okno nad dřezem, velké okno až k podlaze s širokým parapetem na sezení nebo francouzské spojené s terasou na zahradě. Jestli už máte kuchyň zařízenou a toužíte po změně, ale nechcete bourat nové okno, stačí, vytáhněte nahoru rolety nebo žaluzie. Dalším řešením mohou být závěsy, které zatáhnete vždy jen na noc.  

Okna v kuchyni nejen dobře vypadají, ale jsou hlavně praktická. Nemusíte totiž tolik svítit a ušetříte také za spouštění digestoře, kterou může nahradit otevřené okno. Přirozené světlo dodá místnosti eleganci a celkově ji provzdušní. Užívat si můžete také kouzelnou atmosféru, kterou vytváří dopadající paprsky při východu nebo západu slunce. 

Ostrůvek se vrací do interiérů moderních kuchyní

Kuchyňský ostrůvek sice není žádná novinka, ale v roce 2023 se vrací zpátky do hry v novém designu. Novinkou se stávají velké ostrůvky, které dominují celému prostoru. Ostrůvek tak může fungovat nejen jako pracovní plocha, ale podle potřeby také jako jídelní nebo pracovní stůl.

kuchyně s ostrůvkem

Kuchyňské ostrůvky se vrací do hry. Tentokrát s místem na sezení pro celou rodinu.
 

Využijte také  potenciál dalšího úložného prostoru. Do ostrůvku zahrňte šuplíky a skříňky, do kterých uložíte nádobí, čisticí prostředky, utěrky a další kuchyňské vybavení

Pokud o ostrůvku přemýšlíte, nezapomeňte si detailně rozvrhnout místo v celém prostoru. Je potřeba, aby vám ostrůvek v místnosti nepřekážel. Jestli máte spíše menší kuchyň, vybudování ostrůvku důkladně zvažte.

Snídaňový koutek jako v kavárně 

V moderní kuchyni v roce 2023 rozhodně nesmí chybět snídaňový koutek. Co to vlastně znamená? Určete si místo na kuchyňské lince nebo ostrůvku, kde budete mít uložený kávovar, varnou konvici a topinkovač nebo vaflovač. Bude to prostor, kde každé ráno nachystáte snídani a uvaříte kávu nebo čaj pro celou rodinu a v klidu si ji společně vychutnáte.

kávovar

Na výbornou kávu a snídani už nemusíte do kavárny. Připravte si je v pohodlí a klidu domova.
 

Náš tip: Abyste si ušetřili práci a čas, uložte kávu, čaj, cukr, cereálie, hrnky a misky do skříněk nebo šuplíků poblíž snídaňového koutku. Budete tak mít vše po ruce. 

Slaďte vše do barvy roku 2023

Při výběru spotřebičů do kuchyně se inspirujte barvou roku 2023. Tou je Viva Magenta, která spojuje odstíny červené, růžové a fialové. Ta ve vás probudí radost, nabije pozitivní energií a dodá sílu. Pokud chcete držet krok s nejnovějšími kuchyňskými trendy, trochu se odvažte a pusťte do kuchyně tenhle sytý odstín, který rozhodně zaujme

Inspirujte se barvou roku 2023 v naší nabídce, kde najdete food processory, kávovary, kávomlýnky, varné konvice, toustovače, mixéry nebo odšťavňovače v odstínech sytě červené, která se barvě Magenta velmi blíží. 

Nemusíte se ale omezovat pouze na spotřebiče. Pokud jste fanoušky barev a neobyčejných kombinací, nebojte se experimentovat. Kuchyňské skříňky v barvě Magenta například ve spojení s tmavým dřevem a černou barvou vykouzlí neokoukaný interiér v zajímavých odstínech. Tapety nebo plakáty už taky dávno nepatří pouze do obýváku nebo ložnice, oživí interiér i v kuchyni. 

magenta

Barvou roku 2023 je Magenta. Skloubí v sobě odstíny červené, růžové a fialové.
 

Inspirovaný KitchenAid

Téměř to vypadá, že i ikonická značka KitchenAid se Magentou inspirovala. Každý rok v březnu značka vydává svou vlastní barvu roku a tentokrát se jí stala barva HIBISCUS, neboli barva ibišku. Ta v sobě, stejně jako Magenta, snoubí odstíny růžové a červené.
 

KitchenAid barva roku 2023

Svůdný odstín ibišku přiláká pozornost každého.
 

Ibišek vyzařuje energii a radost ze života, a tak přinese do vaší kuchyně závan letních barev a z vaření udělá zábavu. Chcete svou kuchyň rozzářit svěží barvou ibišku? Zvolte kuchyňský robot Artisan nebo stolní mixér K400 v barvě roku 2023 a nezůstávejte jen u kuchyňského příslušenství. Osvěžte růžovou barvou i vaše recepty – zkuste například ibiškový drink nebo glazovaná kuřecí křídla s ibiškem.

Vsaďte na přírodní materiály 

Do moderních kuchyní v roce 2023 patří přírodní materiály. Zaměřte se především na dřevo. Ať už máte v plánu dřevěnou pracovní desku, šuplíky nebo skříňky, nemůžete šlápnout vedle. Je ale potřeba rozlišit kdy použít světlé dřevo a kdy tmavé. Světlejší se hodí do menších kuchyní v kombinaci s bílou nebo krémovou barvou a tmavší jsou vhodné do velkých místností, kterým dodají luxusní vzhled. U kuchyně ze dřeva máte v každém případě nadčasovost zaručenou. 

Jako materiál můžete využít masiv, je ale náročnější na údržbu. MDF desky mohou být praktičtější volbou, protože dřevo věrně napodobí a jsou odolné vůči vlhku i opotřebení. 

Nejen dřevo, ale také ratanovými prvky se postarají o oživení kuchyně a dodají místnosti nádech exotiky. Oblíbené jsou v posledních letech ratanové lustry nebo židle, které společně se dřevem vykouzlí vkusnou a neobyčejnou kombinaci. 

Praktická a funkční kuchyň

Moderní kuchyň roku 2023 není jen sladěná do barvy Magenta a plná přírodních materiálů a světla, ale také zařízená funkčně, prakticky a chytře. Umístěte spotřebiče a kuchyňské nádobí chytře tak, abyste si ušetřili práci a čas. Snažte se v místnosti využít každý centimetr a myslete na dostatek úložného prostoru. Šuplíky, skříňky a poličky jsou nezbytností.
 

šuplíky s kuchyňským vybavením

Praktické šuplíky, poličky a skříňky jsou v moderní kuchyni nezbytností. Úložného prostoru není nikdy dost.

Trendy v interiéru pro rok 2023 

Nové trendy v interiéru pro nadcházející rok se do jisté míry shodují s těmi kuchyňskými. Přírodní materiály a přirozené osvětlení doplní nábytek ve vintage stylu, texturované látky, spousta pokojových rostlin a elegantní bary a vozíky na nápoje v obývacím pokoji.

Pokud máte kuchyň spojenou s obývacím pokojem, zařiďte obě místnosti v podobném stylu. Pokud se budete inspirovat kuchyňskými trendy pro rok 2023, zařaďte některé z nich i do vedlejší místnosti, aby spolu interiéry dobře ladily. 

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, KitchenAid


 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít