ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY

Videa Dorty a zákusky
16 června 2023
Recept na oblíbenou laskominu je tu. Naučte se péct čokoládové rohlíčky.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.
 
 
 



Ingredience:

Buflery:

65 g cukr krupice
115 g hladká mouka
15 g vanilkový pudink
150 g bílky
87 g žloutky
25 g voda
 
Čokoládový krém:
40 g vanilkový pudink
250 g mléko
125 g cukr krupice
250 g máslo
100g  70% čokolády
 
Čokoládová poleva:
70% čokoláda
rostlinný olej




Postup:

Cukr vyšlehejte spolu s bílky a část našlehaného sněhu dejte bokem.

Ze žloutků, vody, pudinku a ⅓ mouky vytvořte smícháním kašičku, do které přidejte část sněhu a promíchejte. Přidejte zbytek mouky.

Zdobicím sáčkem nastříkejte směs na plech pokrytý pečicím papírem.

Vložte do trouby na 165 °C na 10 minut.
 
Uvařte pudink a jakmile bude hotový, zašlehejte do něj máslo a rozpuštěnou čokoládu.

Připravte čokoládovou polevu a rohlíčky v ní po jednom máčejte. Olej se do rozpuštěné čokolády přidává, aby úplně neztvrdla a nelámala se.






Dobrou chuť!
 


Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l



 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít