ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY
Recept na oblíbenou laskominu je tu. Naučte se péct čokoládové rohlíčky.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.
Ingredience:
Buflery:
65 g cukr krupice
115 g hladká mouka
15 g vanilkový pudink
150 g bílky
87 g žloutky
25 g voda
Čokoládový krém:
40 g vanilkový pudink
250 g mléko
125 g cukr krupice
250 g máslo
100g 70% čokolády
Čokoládová poleva:
70% čokoláda
rostlinný olej
Postup:
Cukr vyšlehejte spolu s bílky a část našlehaného sněhu dejte bokem.
Ze žloutků, vody, pudinku a ⅓ mouky vytvořte smícháním kašičku, do které přidejte část sněhu a promíchejte. Přidejte zbytek mouky.
Zdobicím sáčkem nastříkejte směs na plech pokrytý pečicím papírem.
Vložte do trouby na 165 °C na 10 minut.
Uvařte pudink a jakmile bude hotový, zašlehejte do něj máslo a rozpuštěnou čokoládu.
Připravte čokoládovou polevu a rohlíčky v ní po jednom máčejte. Olej se do rozpuštěné čokolády přidává, aby úplně neztvrdla a nelámala se.
Dobrou chuť!
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l