DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER
Čerstvě upečený domácí chléb... co může být lepšího?
No přece čerstvě upečený domácí chléb s domácí paštikou! :-) Té domácí se totiž skutečně nic nevyrovná, tím spíše, když víte, že obsahuje opravdu jen játra. Recept na domácí paštiku, o který se s vámi dnes podělím, je opravdu jednoduchý a rychlý - je to otázka pouhé čtvrthodinky.
Ingredience:
350 g očištěných kuřecích jater
250 g změklého másla
1 cibule nakrájenou nadrobno
lžička tymiánu
2 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany
kuličky barevného pepře, sůl
Postup:
Do pánve dejte lžíci másla, rozehřejte a zprudka játra orestujte (asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout).
Přidejte cibulku a restujte dál dozlatova.
Přidejte tymián a sůl, a dvě lžíce bílého vína.
Tekutinu nechejte téměř vyvařit a poté přilijte dvě lžíce smetany. Lehce provařte a odstavte z plotny.
Do sekáčku KitchenAid vložte hotovou směs s játry a mixujte.
Postupně přidejte zbytek másla a znovu mixujte, až je hmota hladká.
Osolte, nalijte do keramických ramequins KitchenAid a nechejte v lednici ztuhnout.
Ozdobte kuličkami barevného pepře.
Dobrou chuť :-)
pozn. Inspirovala jsem se původním receptem z kuchařky: "Snídaně u Florentýny"
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.