DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

Čerstvě upečený domácí chléb... co může být lepšího?

No přece čerstvě upečený domácí chléb s domácí paštikou! :-) Té domácí se totiž skutečně nic nevyrovná, tím spíše, když víte, že obsahuje opravdu jen játra. Recept na domácí paštiku, o který se s vámi dnes podělím, je opravdu jednoduchý a rychlý - je to otázka pouhé čtvrthodinky.

 

SONY DSC

 

Ingredience:

350 g očištěných kuřecích jater
250 g změklého másla
1 cibule nakrájenou nadrobno
lžička tymiánu
2 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany
kuličky barevného pepře, sůl



Postup:

Do pánve dejte lžíci másla, rozehřejte a zprudka játra orestujte (asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout).
Přidejte cibulku a restujte dál dozlatova.

 


 

Přidejte tymián a sůl, a dvě lžíce bílého vína.

Tekutinu nechejte téměř vyvařit a poté přilijte dvě lžíce smetany. Lehce provařte a odstavte z plotny.
 

SONY DSC
 

Do sekáčku KitchenAid vložte hotovou směs s játry a mixujte.
 

SONY DSC
 

Postupně přidejte zbytek másla a znovu mixujte, až je hmota hladká.
 

SONY DSC

SONY DSC 

 

Osolte, nalijte do keramických ramequins KitchenAid a nechejte v lednici ztuhnout.
 

SONY DSC
 

Ozdobte kuličkami barevného pepře.
 

SONY DSC
 

Dobrou chuť :-)

 pozn. Inspirovala jsem se původním receptem z kuchařky: "Snídaně u Florentýny"

 

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít