DOMÁCÍ PEČENÝ ČAJ

22 prosince 2016

Domácí "pečený" ovocný čaj je lahůdka. Vyzkoušejte a nebudete pít celou zimu nic jiného. 
Poměr ovoce si zvolte dle libosti - já jsem pro tuto dávku použila: jablka, hrušky, pomeranč a rozinky. Pomeranč by měl být ideálně jen jeden (můžete také místo pomeranče použít pomerančovou kůru).

 

 10273670_10204052257386330_8838505485694069353_n
 

Suroviny

  • 3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranč, rozinky)
  • 1 rulička skořice
  • 3 badyány
  • 5 ks hřebíčků
  • 5 cm kousek zázvoru


Postup

Větší ovoce pokrájejte na kostky, jablka před krájením zbavte jádřinců (můžete je i oloupat). Všechno ovoce pak rozprostřete do zapékací keramické mísy KitchenAid a promíchejte. 
Přidejte cukr v množství dle sladkosti ovoce.  Já osobně přidávám minimum cukru, protože využívám přirozené sladkosti ovoce, ale běžné je na 3 kg ovoce dát 0,5 - 1 kg cukru.Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 30 min. Po 15 minutách promíchejte. Ještě horké plňte do skladovacích skleniček a zakápněte rumem. 
 

IMG_7197
 

Servírování: do hrnku o obsahu 250 ml dejte 3 lžíce pečeného čaje a zalijte horkou vodou. 

Dobrou chuť :-)

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny.
 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít