DOMÁCÍ PEČENÝ ČAJ
Domácí "pečený" ovocný čaj je lahůdka. Vyzkoušejte a nebudete pít celou zimu nic jiného.
Poměr ovoce si zvolte dle libosti - já jsem pro tuto dávku použila: jablka, hrušky, pomeranč a rozinky. Pomeranč by měl být ideálně jen jeden (můžete také místo pomeranče použít pomerančovou kůru).
Suroviny
- 3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranč, rozinky)
- 1 rulička skořice
- 3 badyány
- 5 ks hřebíčků
- 5 cm kousek zázvoru
Postup
Větší ovoce pokrájejte na kostky, jablka před krájením zbavte jádřinců (můžete je i oloupat). Všechno ovoce pak rozprostřete do zapékací keramické mísy KitchenAid a promíchejte. Přidejte cukr v množství dle sladkosti ovoce. Já osobně přidávám minimum cukru, protože využívám přirozené sladkosti ovoce, ale běžné je na 3 kg ovoce dát 0,5 - 1 kg cukru.Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 30 min. Po 15 minutách promíchejte. Ještě horké plňte do skladovacích skleniček a zakápněte rumem.
Servírování: do hrnku o obsahu 250 ml dejte 3 lžíce pečeného čaje a zalijte horkou vodou.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny.