FRAPPÉ
09 června 2024
Za ledovou kávou nemusíte jezdit do světa, řecké frappé si snadno vyrobíte sami doma.
Ingredience
- 1-2 porce silného espressa nebo 2–3 lžičky rozpustné kávy
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 šálku ledu
- cukr dle chuti
V espresso kávovaru si připravíte 2 silná espressa. Pokud používáte rozpustnou kávu, smíchejte 2–3 lžičky s trochou horké vody a důkladně promíchejte, dokud se rozpustí.
Mixér (použít můžete i shaker) naplňte ledem, přidejte espresso nebo připravenou rozpustnou kávu, doplňte 1/2 šálkem mléka a případně 2–3 lžičkami cukru. Vše umixujte do hladké, pěnové konzistence. Mixování může trvat asi 30–60 sekund, záleží na výkonu Vašeho mixéru.
Servírujte ve vysokých sklenicích a brčkem.