DOMÁCÍ ŠÍPKOVÝ SIRUP
Miluji se kochat procházkami v přírodě a trávit volný čas venku. Až se i vy se vydáte na nějakou tu delší procházku, nezapomeňte si zajít na šípky, už nám dozrávají. Doma si pak můžete připravit sirup plný vitamínů. A až se pak objeví sychravé dny, budete připraveni, protože budete mít tu nejlepší medicínu! :-)
Šípkový sirup je výborný proti nachlazení a chřipce, podporuje trávení, zpevňuje cévní stěny, výborný na čištění ledvin. Jeho příprava je navíc docela snadná a s přístroji KitchenAid to zvládnete levou zadní :-)
Ingredience:
1 kg šípkových plodů
1 vody
0,5 kg cukru
1 velký citron (vymačkaná šťáva)
Postup:
Šípky omyjte a rozsekejte/rozdrťte, použít můžete například sekáček KitchenAid.
Zalijte 1 litrem vody a za občasného promíchání vařte 15 min. Takto připravenou směs pak nechejte cca 2 hodiny luhovat.
Poté přeceďte - pokud zůstanou v tekutině nečistoty, vezměte plátno a přeceďte ještě jednou. Přidejte cukr a citrónovou šťávu a vařte ještě dalších 10 min do rozpuštění cukru.
Nechejte vychladnout a přelijte do láhví.
Sirup použijte na výrobu výborné podzimní/zimní šťávy a nebo přidávejte do vychladlého čaje jako „lék“. :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření
Přístroje použité v receptu:
Sekáček KitchenAid: https://www.magnumhome.cz
Keramické ramekiny KitchenAid: https://www.magnumhome.cz
Set keramických pracovních misek KitchenAid: https://www.magnumhome.cz