DÝŇOVÉ LATTÉ
Dýně se využívá především k přípravě příloh a polévek, ale můžete ji také použít třeba k výrobě lahodného dýňového latté. Stačí pár surovin a máte dokonalého společníka do sychravého počasí, který potěší nejen vás, ale také vaše přátele.
Suroviny
- 1 špetka skořice
- 1 špetka zázvoru
- 1 špetka muškátového oříšku
- 1 špetka hřebíčku
- ½ lžíce hnědého cukru
- 230 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce dýňového pyré (uvařené a rozmixované dýně hokkaido)
- 50 ml espresso (2 dávky) šlehačka
Postup:
Spojíme koření a cukr dohromady. V kastrůlku na mírném ohni prošleháme koření, cukr a mléko, poté přidáme dýňové pyré a necháme 5 minut vařit. Mezitím si připravíme v kávovaru KitchenAid dvojité espresso do svého oblíbeného hrnečku. Uvařenou mléčnou směs přidáme do espressa. Efektní čepici vykouzlíte pomocí šlehačky, kterou můžete posypat skořicí v prášku nebo hoblinkami čokolády.
TIP: Pro náhradu kravského mléka můžeme použít například ovesné mléko.
Přejeme dobrou chuť!
Přístroje použité v receptu:
KitchenAid kávovar espresso 5KES6503: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty