FENYKLOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM
Pojďte s námi vyzkoušet přehlíženou zeleninu FENYKL, která ještě v českých kuchyních zatím příliš nezdomácněla, ale pro naše tělo je velice přínosná. Má „anýzovou“ chuť, obsahuje vit. C, E, beta-karoten, draslík, vápník, železo, odstraňuje toxiny z těla a pozitivně ovlivňuje trávení. Pojďme to změnit 😉
Ingredience:
1 kořen fenyklu
1 lžíce řepkového oleje
1 jarní cibulka
1 červená kapie
250 g plnotučného tvarohu
sůl, pepř pažitka, petrželka nebo koriandr
Postup:
Fenykl očistěte, odstraňte tvrdý střed a nakrájejte na slabé plátky. Cibulku nakrájejte nadrobno. Společně na oleji krátce orestujte a nechejte vychladnout.
Do směsi pak zapracujte tvaroh, kapii, bylinky, sůl a pepř. Pokud chcete mít pomazánku vláčnou, můžete použít na rozsekání například mixér, food processor či sekáček.
Nejlépe se hodí k žitnému, ideálně domácímu pečivu. :-)
TIP: tvaroh můžete nahradit například pomazánkovým máslem, Lučinou nebo vegetariánským tofu.
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření