FENYKLOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM

Pojďte s námi vyzkoušet přehlíženou zeleninu FENYKL, která ještě v českých kuchyních zatím příliš nezdomácněla, ale pro naše tělo je velice přínosná. Má „anýzovou“ chuť, obsahuje vit. C, E, beta-karoten, draslík, vápník, železo, odstraňuje toxiny z těla a pozitivně ovlivňuje trávení. Pojďme to změnit 😉
 

       
 

Ingredience: 

1 kořen fenyklu
1 lžíce řepkového oleje
1 jarní cibulka
1 červená kapie
250 g plnotučného tvarohu
sůl, pepř pažitka, petrželka nebo koriandr

 

Postup:

Fenykl očistěte, odstraňte tvrdý střed a nakrájejte na slabé plátky. Cibulku nakrájejte nadrobno. Společně na oleji krátce orestujte a nechejte vychladnout.

Do směsi pak zapracujte tvaroh, kapii, bylinky, sůl a pepř. Pokud chcete mít pomazánku vláčnou, můžete použít na rozsekání například mixér, food processor či sekáček.

Nejlépe se hodí k žitnému, ideálně domácímu pečivu. :-)

TIP: tvaroh můžete nahradit například pomazánkovým máslem, Lučinou nebo vegetariánským tofu. 


Dobrou chuť :-)

 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít