IBIŠKOVÝ DRINK
15 března 2023
Změňte své obvyklé návyky a popíjejte něco kreativního a vytvořte si pestrý bylinný koktejl s nadýchaným sněhem. S ibiškovým koktejlem bude váš den či oslava dokonalá.

Ingredience (4 skleničky):
12 ostružin
12 zavařených kousků mandarinky
6 zelených hroznů, nakrájených na polovinu
2 šálky neslazené brusinkové šťávy
2 plechovky šumivého pomerančového nápoje
700 ml šťávy z bílých hroznů
7g sušených květů ibišku
plátky citronu
plátky zeleného jablka
12 ostružin
12 zavařených kousků mandarinky
6 zelených hroznů, nakrájených na polovinu
2 šálky neslazené brusinkové šťávy
2 plechovky šumivého pomerančového nápoje
700 ml šťávy z bílých hroznů
7g sušených květů ibišku
plátky citronu
plátky zeleného jablka
Postup:
Formu na výrobu ledu naplníme 3 ostružinami, 3 plátky pomeranče a 3 půlkami hroznů. Nalijeme brusinkovou šťávu až po rysku a zmrazíme na 8 hodin.
Nepoužívejte slazený brusinkový džus nebo džus s přidaným cukrem, tekutina by dost dobře nezmrzla.
Do džbánu dáme šťávu z bílých hroznů a sušený květu ibišku. Zakryjeme a necháme vychladit v lednici alespoň 4 hodiny. Poté vše přecedíme.
Kombinace šťávy z bílých hroznů a kyselé brusinkové šťávy můžete nahradit španělskou Sangrii nebo bezalkoholovou verzí vína.

Do džbánu dáme šťávu z bílých hroznů a sušený květu ibišku. Zakryjeme a necháme vychladit v lednici alespoň 4 hodiny. Poté vše přecedíme.
Kombinace šťávy z bílých hroznů a kyselé brusinkové šťávy můžete nahradit španělskou Sangrii nebo bezalkoholovou verzí vína.
Z mrazáku vyndáme brusinkový ledový puk a nastrouháme Nástavcem na výrobu ledové tříště 5KSMSIA do velkého skleněného pohárku.
Variantou může být zamrazenou šťávu posekat v mixéru.

Nalijeme šťávu z ibišku na led a doplníme perlivým pomerančovým nápojem.
Ozdobíme jablkem, citronem a může párty začít.
