ITALSKÉ SUŠENKY SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI

Nevím, jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené... A  když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.

Proto, když jsem uviděla recept na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit,
Pokud máte rádi černé olivy a sušená rajčata, rozhodně tyto sušenky vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.

 

 SONY DSC

 

Ingredience (cca 20 kousků):

60 g nakládaných sušených rajčat 
60 g černých oliv (vypeckovaných)
60 g piniových oříšků
200g hladké mouky
80g másla
150-200 g mascarpone
1 vejce
lžička prášku do pečiva 
mořská sůl, pepř a provensálské bylinky

 

Postup:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte mouku s práškem do pečiva, změklé máslo nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete. 

 

SONY DSC
 

Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 1 a pomocí stromečkové metly nechejte vypracovat těsto. 
 

SONY DSC
 

Do těsta pak již ručně pomocí stěrky vmíchejte piniové oříšky, sušená rajčata nakrájená na malé kousky a vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny. 
 

SONY DSC
 

Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých tvarujte kuličky, a následně rozložte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte pečící plech od KitchenAid s nepřilnavým povrchem, papír používat nemusíte.
 

SONY DSC
 

Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8-10 min na 200 stupňů, dokud nebudou sušenky upečené krásně dozlatova. Po upečení přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.
 

SONY DSC


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 


 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít