ITALSKÉ SUŠENKY SE SUŠENÝMI RAJČATY A OLIVAMI
Nevím, jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené... A když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.
Proto, když jsem uviděla recept na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit,
Pokud máte rádi černé olivy a sušená rajčata, rozhodně tyto sušenky vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.
Ingredience (cca 20 kousků):
60 g nakládaných sušených rajčat
60 g černých oliv (vypeckovaných)
60 g piniových oříšků
200g hladké mouky
80g másla
150-200 g mascarpone
1 vejce
lžička prášku do pečiva
mořská sůl, pepř a provensálské bylinky
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte mouku s práškem do pečiva, změklé máslo nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete.
Na kuchyňském robotu nastavte rychlost 1 a pomocí stromečkové metly nechejte vypracovat těsto.
Do těsta pak již ručně pomocí stěrky vmíchejte piniové oříšky, sušená rajčata nakrájená na malé kousky a vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny.
Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých tvarujte kuličky, a následně rozložte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte pečící plech od KitchenAid s nepřilnavým povrchem, papír používat nemusíte.
Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8-10 min na 200 stupňů, dokud nebudou sušenky upečené krásně dozlatova. Po upečení přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.