JÁTROVÁ PAŠTIKA VE VEPŘOVÉM BOKU
Není nad voňavou domácí paštiku s krajícem domácího čerstvě upečeného chleba.
U nás doma je oblíbena verze s vepřovým bokem, kterým paštiku obalujeme. :-)

Ingredience:0,9 kg vepřový bok
1,1 kg vepřová játra
30/40 g soli praganda
4 g mletého pepře
28 g hladká mouka
10 g smažené cibulky
0,8 g mletého zázvoru
0,65 g mleté skořice
0,65 g mletý muškátový oříšek
2 g cukru
2 vejce
200 g anglické slaniny na vyložení formy
Postup:
Bok a vepřová játra nakrájíme na menší kousky a vše pomeleme v mlýnkem na maso s jemným kotoučem.

Cibulku osmažíme dozlatova a spolu s ostatními ingrediencemi a kořením zamícháme do namleté směsi.
Formu vyložíme fólii a poklademe anglickou slaninou tak, aby přesahovala i přes formu. Naplníme připravenou směsí paštiky.

Přesahující slaninou zavineme vrchní část formy, aby byla paštika zcela zabalená.

Formu vložíme do vodní lázně a vaříme cca 2,5 h na 70°C. Pak už jen necháme pořádně vychladnou a je hotovo. Tato paštika má hrubší strukturu a dá se krájet na plátky podobně jako sekaná.
Přeji Vám dobrou chuť Marcela
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty
Kovový mlýnek na maso 5KSMMGA: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-kovovy-mlynek-na-maso-5ksmmga