JÁTROVÁ PAŠTIKA VE VEPŘOVÉM BOKU

Není nad voňavou domácí paštiku s krajícem domácího čerstvě upečeného chleba.
U nás doma je oblíbena verze s vepřovým bokem, kterým paštiku obalujeme. :-) 
 

Recept pro nás připravila: Marcela Lančová https://www.instagram.com/marcela.lancova/
 
 


Ingredience:

0,9 kg vepřový bok
1,1 kg vepřová játra
30/40 g soli praganda
4 g mletého pepře
28 g hladká mouka
10 g smažené cibulky
0,8 g mletého zázvoru
0,65 g mleté skořice
0,65 g mletý muškátový oříšek
2 g cukru
2 vejce
200 g  anglické slaniny na vyložení formy

 
 

Postup: 

Bok a vepřová játra nakrájíme na menší kousky a vše pomeleme v mlýnkem na maso s jemným kotoučem.
 

   
 

Cibulku osmažíme dozlatova a spolu s ostatními ingrediencemi a kořením zamícháme do namleté směsi.

Formu vyložíme fólii a poklademe anglickou slaninou tak, aby přesahovala i přes formu. Naplníme připravenou směsí paštiky. 
 

 
 

Přesahující slaninou zavineme vrchní část formy, aby byla paštika zcela zabalená.
 

 
 

  Formu vložíme do vodní lázně a vaříme cca 2,5 h na 70°C. Pak už jen necháme pořádně vychladnou a je hotovo. Tato paštika má hrubší strukturu a dá se krájet na plátky podobně jako sekaná.

Přeji Vám dobrou chuť Marcela

 
     

                                            

Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty
Kovový mlýnek na maso 5KSMMGA: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-kovovy-mlynek-na-maso-5ksmmga

 

 

 
 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít