Od 28. 9. - 5. 10. nakupujte kávovary se slevou 40 % s kódem KAVA40
Nevztahuje se na zboží ve slevě, Výhodný nákup a Outlet

JIDÁŠE S MEDOM

Domácí pečivo
17 dubna 2019

Jidáš je sladké pečivo, ktoré sa jedlo s medom. Tvar mal pripomínať slučku na ktorú sa obesil Jidáš Iškariotský po tom, ako zradil Ježíš.
Obyčajne je cesto stočené. Mali by sa piecť práve túto stredu keď podľa Bibilie k zrade Jidáša došlo. 

Tak ak máte chuť, pustite sa do toho.

 

a-jidas-kompoz.-na-stole-z-vrchu-768x448


Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 3 žĺtka
  • 400 ml mlieka
  • 1/2 kocky droždia
  • 100 g hnedého cukru
  • 70 g masla roztopeného
  • 1 vajíčko na potretie
  • med na podávanie


Postup

Pripravíme si kvások – zmiešame lyžicu cukru, 1 dcl mlieka a droždie a necháme na teplom mieste vzísť. Rúru si predhrejeme na 190°C. Plech si vyložte papierom na pečenie. Do misy od kuchyňského robotu dajte múku, cukor a žĺtka, pridajte aj kvások. V rajničke rozpustite maslo a mlieko zohrejte na izbovú teplotu ak je potreba. Začnite miesiť a postupne pridávajte mlieko aj maslo. Vypracujte hladké pružné cesto. Prikryte fóliou a dajte na teplé miesto kysnúť na cca 1 hodinu. Potom z vykysnutého cesta, kotré si rozdelte na mešie časti, robte šúlky z ktorých vytvarujete tvar aký chcete. Ak chcete robiť špirálky, jeden koniec valčeka začnite zatáčať dovnútra až vznike niečo ako  slimáčik. Poukladajte na plech a potrite vyšľahaným vajíčkom. Pečte zhruba 20 minut.

 

a-jidas-odhryz-768x985
 

Prajem krásne prípravy a len teplé a slnečné dni.

S láskou Tina

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít