KARI Z ČERVENÉ ČOČKY

Miluji jídla, která jsou jednoduchá a nevyžadují moc práce. Jedno z nich je tohle čočkové kari, které se vaří v podstatě samo. Stačí naházet všechny suroviny do jedné pánve a těšit se na výsledek.
 

IMG_03361
 


Ingredience (na 2 porce):

2 velké brambory
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžička kari
špetka mletého římského kmínu
sůl
čerstvě nasekaný koriandr



Postup:

Rozehřejte si nerezovou pánev (já používám KitchenAid pětivrstvou s měděným jádrem o průměru 25 cm) a na olivovém oleji nechejte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli.


 
IMG_02881

 
Přidejte lžičku kari, římský kmín a koření nechejte chvilku rozvonět.

 
IMG_02891

 
Přidejte rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte vývarem.

 
IMG_02901

 
Ztlumte plamen, pánev přikryjte pokličkou a nechejte probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou. Před koncem vaření vsypejte červenou čočku a vše nechejte vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky.

 
IMG_03371

 
Hotové kari ochuťte solí a před podáním jej posypejte nasekaným koriandrem.

 
IMG_03361
 


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít