MANDLOVO-BORŮVKOVÉ MLÉKO S VANILKOU

V poslední době jsem si velmi oblíbila domácí výrobu rostlinného "mléka". Zkoušela jsem jich už hodně, ale nakonec jsem si nejvíc zamilovala mandle. Napoprvé se vám možná bude zdát příprava mléka poněkud složitá. Pokud si ho ale jednou připravíte doma, už nebude chtít žádné jiné. Mandlovým mlékem navíc dodáte tělu cenné minerály, především vápník, draslík, hořčík a fosfor. Mléko můžete pít jen tak nebo si ho ochutit např. skořicí a medem. Já jsem pro dnešek zvolila borůvky v kombinaci s voňavou vanilkou.
 

IMG_4127_1



Ingredience:

200 g mandlí (použila jsem loupané, ale mohou být i neloupané)
500 ml vody
hrst borůvek
1 vanilkový lusk



Postup: 

Mandle vsypte do větší mísy, zalijte je vodou a nechte je nejlépe přes noc odstát.

 

IMG_4096_1
 

Druhý den mandle přesuňte společně s vodou do mixéru nebo food processoru a vše pořádně rozmixujte.
 

IMG_4102_1

IMG_4103_1
 

Vzniklou směs přeceďte přes gázu nebo sítko - získáte tak čisté mandlové mléko.
 

IMG_4104_1
 

Drť, která vám zůstala po mixování nevyhazujte, ale můžete ji použít např. při pečení do těsta.
 

IMG_4105_1
 

Tekutinu vraťte zpět do mixéru, přidejte hrst borůvek, vanilkovou dřeň z lusku a znovu vše rozmixujte.
 

IMG_4107_1
 

Hotové mléko skladujte v lednici.
 

IMG_4124_1

IMG_4127_1



Recept pro Vás připravila Michalea Šupáková z blogu "Cooking with Šůša" http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít