MAXI MAKRONKY

Moučníky a dezerty
13 února 2021
Maxi makronky jsou pokročilá verze neodolatelných makronek. Proč? Protože je jich jednoduše víc a makronek se přeci nedá nabažit. Jejich výroba je však časově docela náročná, vyhraďte si zhruba 2 hodiny.

Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.

 

 

Suroviny

Makronky těsto:

  • 450 g cukr krupice 
  • 450 g mandlová mouka 
  • 2 x 163 g bílek
  •   112 g voda  gelová barva

Vanilkový krém: 

  • 200 g bílek 
  • 200 g cukr krupice 
  • 425 g  máslo vanilka


Malinový gel:

  • 700 g  maliny
  • 300 g voda
  • 200 g cukr krystal
  • 15 g  NH pektin
  • kyselina citronová
   
Postup:

Makronkové těsto:

Do hrnce dáme vodu a cukr krupice. Vaříme do teploty 118°C, poté nalijeme do částečně vyšlehané druhé poloviny bílku. Směs šleháme do bílé tuhé pěny. Mezitím si v další míse smícháme 2. polovinu bílku, mandlovou mouku a moučkový cukr. Do těsta postupně opatrně zapracováváme ušlehanou pěnu. Správnou konzistenci (těsto má podobu tekoucí lávy) a nadávkujeme na pečicí papír. Vyklepeme plech, aby v těstu nevznikaly bublinky. Pečeme cca 27 minut na 130°C. 

 
Malinový gel:

Malinový gel vytvoříme snadno. Maliny s vodou dáme vařit do 40°C, poté přidáme cukr smíchaný s NH pektinem. Dodáme kyselinu citronovou a vše provaříme. Rozvařenou hmotu rozmixujeme a necháme zchladnout.
 

Vanilkový krém:

Zahřejeme bílky s cukrem do max. 70°C a šleháme. Do vyšlehané pěny postupně zašleháme máslo a vanilku.

Upečené makronky ozdobíme krémem, malinovým gelem a čerstvým ovocem.
 

 


Dobrou chuť! :-) 


Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l

     
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít