MAXI MAKRONKY
Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.
Suroviny
Makronky těsto:
- 450 g cukr krupice
- 450 g mandlová mouka
- 2 x 163 g bílek
- 112 g voda gelová barva
Vanilkový krém:
- 200 g bílek
- 200 g cukr krupice
- 425 g máslo vanilka
Malinový gel:
- 700 g maliny
- 300 g voda
- 200 g cukr krystal
- 15 g NH pektin
- kyselina citronová
Postup:
Makronkové těsto:
Do hrnce dáme vodu a cukr krupice. Vaříme do teploty 118°C, poté nalijeme do částečně vyšlehané druhé poloviny bílku. Směs šleháme do bílé tuhé pěny. Mezitím si v další míse smícháme 2. polovinu bílku, mandlovou mouku a moučkový cukr. Do těsta postupně opatrně zapracováváme ušlehanou pěnu. Správnou konzistenci (těsto má podobu tekoucí lávy) a nadávkujeme na pečicí papír. Vyklepeme plech, aby v těstu nevznikaly bublinky. Pečeme cca 27 minut na 130°C.
Malinový gel:
Malinový gel vytvoříme snadno. Maliny s vodou dáme vařit do 40°C, poté přidáme cukr smíchaný s NH pektinem. Dodáme kyselinu citronovou a vše provaříme. Rozvařenou hmotu rozmixujeme a necháme zchladnout.
Vanilkový krém:
Zahřejeme bílky s cukrem do max. 70°C a šleháme. Do vyšlehané pěny postupně zašleháme máslo a vanilku.
Upečené makronky ozdobíme krémem, malinovým gelem a čerstvým ovocem.
Dobrou chuť! :-)
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l